Vremea rea a provocat avarii serioase in retelele electrice din judet. A fost ziua si interventia, pentru echipele de la Cons Electrificarea Instal

Reactualizat la:
Vremea rea a provocat avarii serioase in retelele electrice din judet. A fost ziua si interventia, pentru echipele de la Cons Electrificarea Instal
ADVERTORIAL. De vineri seară, în Timiş au avut loc mai multe avarii cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile, în special de furtuni şi vijelii.

Codul portocaliu de inundaţii a adus nu doar pagube în gospodării, ci şi prima avarie importantă pe reţeaua de medie tensiune din zona Româneşti. Satul Homoşdia a rămas vineri noaptea în beznă, după ce un copac s-a prăbuşit pe cablurile de curent. Intervenţia echipelor Cons Electrificarea Instal a fost extrem de dificilă, pomul căzut pe linie fiind în pădure, la 4 kilometri de localitate. Accesul a fost îngreunat de ploaie, dar şi de terenul aproape impracticabil. Refacerea cablului afectat şi a conductoarelor defecte a însemnat 6 ore de muncă, fără oprire, de la orele 22.00 până la 4 dimineaţa.

“Suntem pregătiţi pentru orice tip de avarie care apare în reţeaua electrică din judeţ, indiferent de vreme, zi sau moment. Face parte din meserie. Din momentul în care primim ordinul de intervenţie de la ENEL, facem toate eforturile să rezolvăm problema cât mai prompt şi cât mai bine”, spun reprezentanţii CEI.

Şi în Timişoara au fost două intervenţii pentru remedierea cablurilor din reţeaua de medie tensiune. În Dumbrăviţa şi Diniaş au fost avarii pe reţeaua de joasă tensiune şi la fel în Uliuc, unde s-a lucrat la înlocuirea unui conductor rupt de vântul puternic.