Vinul romanesc bun dupa pictura pe butoi se (va) cunoaste

De S.P.D.
Expozitia experimentala Barrique Art. Arta si Vin. De Gustibus
Expozitia experimentala Barrique Art. Arta si Vin. De Gustibus
Două splendide expoziţii, având în comun o bună parte dintre autori, au adus ciorchine de lume, marţi, la Muzeul de Artă din Timişoara. Lucrările Simpozionului Internaţional de Pictură Gărâna 2011 şi cele 22 de butoaie de vin tranformate în opere plastice de artişti din Franţa şi România, în expoziţia experimentală “Barrique Art. Artă şi Vin. De Gustibus” au fost prezentate, în aceeaşi seară, de Marcel Tolcea, directorul MAT.

Cu doar o oră de taifas între ele răgaz, cele două vernisaje care au pus în pandant, la Palatul Baroc, nobile forme de artă s-au încheiat cu o rafinată degustare de vin.

Expoziţia Simpozionului Internaţional de Pictură Gărâna 2011 cuprinde lucrări ale pictorilor Adrian Chira, Levente Csatlos, Gopal Dagnogo, Robert Koteles, Ştefan Pelmuş, Mihai Perca şi Cristian Sida. În expoziţia experimentală “Barrique Art. Artă şi Vin. De Gustibus” pot fi admirate 22 de butoaie de vin transformate în adevărate opere de artă, menite a duce în lume faima vinului românesc.

“Principalul vinovat pentru acest proiect este Andrei Herczeg care, după ce a organizat o tabără internaţională de pictură în august, nu s-a potolit şi s-a gândit să îi provoace pe artişti la transfigurarea unui barrique. Aşa au apărut cele 22 de butoaie ce şi-au găsit o întrebuinţare estetică surprinzătoare. Această expoziţie vrem să devină un proiect de promovare a vinului românesc în străinătate, iar în acest sens ambasadorii români din Lisabona şi Madrid au fost deja preveniţi”, a declarat Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă.

Cele două expoziţii vor putea fi vizitate la Palatul Baroc până în data de 28 noiembrie.

Proiectul artistic a fost realizat în colaborare cu Enoteca de Savoya, în al cărei elegant spaţiu, după vernisajele din Palatul Baroc, a fost lansată o colecţie exclusivistă de 100 de etichete personalizate pentru tot atâtea sticle de vin, purtând marca inspiraţiei poetice tolciene: “Vinul casei. De Savoya”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !