Vintila Mihailescu aduce la Timisoara eseul ”Hotel Ambos Mundos”

De A. M. A.
Vintila Mihailescu aduce la Timisoara eseul ”Hotel Ambos Mundos”
© Foto: Facebook/ Libraria La doua Bufnite
Vintilă Mihăilescu vine în orașul de pe Bega să le povestească timișorenilor despre cel mai nou eseu al său, ”Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană”.

”Bufnițele” au pregătit un nou eveniment special, programat miercuri, 14 martie, de la ora 18.30. Vintilă Mihăilescu vine să le povestească timișorenilor despre eseul său ”Hotel Ambos Mundos”. Invitați la această întâlnire vor fi Otilia Hedeșan și Victor Neumann.

În ”Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană”, Vintilă Mihăilescu ”observă viaţa oamenilor obişnuiţi din această ţară a contrastelor, Cuba, şi propune o tipologie plină de umor a turiştilor care o vizitează. Pornind de aici, Cuba devine doar oglinda în care autorul încearcă să descifreze particularităţi ale lumii occidentale şi pretextul unor reflecţii în care antropologia se întrepătrunde cu istoria, literatura şi filosofia. (…) Mai mult decât un jurnal de călătorie în Cuba, «Hotel Ambos Mundos» este un eseu antropologic pe înţelesul tuturor, în care putem noi, cititorii, să descoperim lucruri esenţiale, despre lumea noastră europeană şi despre fiecare dintre noi”, se arată în prezentarea cărții de pe polirom.ro.

Vintilă Mihăilescu este autor, publicist și antropolog cultural român. Este profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Sociologie al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) și, în această calitate, a fost invitat la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Canada, Franţa, Italia, Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Bulgaria.

Din 2005 pînă în 2010 a fost directorul general al Muzeului Ţăranului Român. În 1990 a iniţiat organizarea Societăţii de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei preşedinte a fost între 1994 şi 2000. Din 1998 este colaborator permanent la revista Dilema (veche).

A mai publicat: Paysans de l’histoire (în colab., 1992), Fascinaţia diferenţei (1999), Socio-hai-hui. O altă sociologie a tranziţiei (2000), Svakodnevica nije vise ono sto je bila (Belgrad, 2002) și Sfârşitul jocului. România celor 20 de ani (2010).

Evenimentul va avea loc la librăria La Două Bufnițe.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !