Vine vremea rea pe drumurile din Banat, aveti grija cum circulati!

De M. Hoster
Reactualizat la:
Vine vremea rea pe drumurile din Banat, aveti grija cum circulati!
© TION - Vine vremea rea pe drumurile din Banat, aveti grija cum circulati!
Compania de Drumuri avertizează că pe şoselele din România pot apărea probleme ca urmare a vremii proaste. Conform prognozei meteo, probleme vor fi inclusiv pe drumurile din Banat. Aşadar, aveţi grijă cum conduceţi!


Ca urmare a datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie care prognozează ninsori, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului începând de luni, de la ora 14.00 până marți, la ora 22.00, pentru regiunile Oltenia, Muntenia, Transilvania şi sudul Banatului, pe drumurile naționale și europene, CNADNR acţionează preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului.

Compania atenţionează participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente şi a temperaturilor scăzute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, clorură de calciu, alte produse chimice cu efecte de degivrare).

O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate de CNADNR pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.

În acest context, CNADNR recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Participanţii la trafic sunt rugat să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, Compania reaminteşte participanţilor la trafic că pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe site-ul Companiei, la adresa www.cnadnr.ro.

Articole pe aceeași temă:

Cod galben de ninsori, ploi si polei in 27 de judete0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !