Vicepresedintele CJ Timis, suspendat din functie

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Vicepresedintele CJ Timis, suspendat din functie
© TION - Florian Zanfir
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Florian Zanfir a fost suspendat din funcţie. Suspendarea sa a început de luni, 23 februarie, după ce instanța i-a dat dreptate fostului vicepreședinte CJT Marian Vasile, care a fost înlocuit din funcție în vara anului trecut.

Suspendarea a fost dictată de instanţă, în procesul intentat de Marian Vasile împotriva hotărârii de înlocuire a sa din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Marian Vasile, liderul grupului de consilieri judeţeni PNL din CJT, a câştigat în primă instanţă procesul în care atacă în contencios-administrativ această decizie. El a fost schimbat din funcţie în luna iunie a anului 2014, într-un plen extraordinar, cu votul a 20 de consilieri PSD, PC şi PP-DD. Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean a declarat că această decizie este ilegală şi abuzivă şi a atacat-o în instanţă.

Astfel, în 21 ianuarie, prima instanţă i-a dat lui Marian Vasile câştig de cauză, dar nu este o decizie definitivă, aceasta urmând să fie atacată de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.

„Am luat decizia de a contesta în instanţă hotărârea consiliului judeţean prin care am fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al acestei instituţii, în luna iunie 2014. Pentru că au fost încălcate regulile şi legea, pentru că a fost un abuz pe care eu, din principiu, nu-l pot accepta”, spunea atunci Marian Vasile.

La rândul său Florian Zanfir a precizat că suspendarea sa va rămâne în vigoare până la decizia Curții de Apel.

„A fost o acţiune în instanţă a lui Marian Vasile. El, în calitate de reclamant, eu am ajuns să intru în procesul ăsta în calitate de pârât şi am ajuns în prima instanţă la tribunal, s-a hotărât anularea hotărârilor emise atunci şi suspendarea lor până la finalizarea procesului. Am intrat şi eu, pentru că sunt nevoit, în proces, mi-am luat avocat şi până se pronunţă Curtea de Apel sunt suspendat. Suspendarea intră în vigoare de azi (n.r. – lini) şi până la finalizarea procesului. Motivarea este că înlocuirea lui Marian Vasile trebuie făcută în şedinţă ordinară şi nu extraordinară. Rămân consilier judeţean şi din funcţia de vicepreşedinte sunt suspendat”, a declarat Florian Zanfir.

Zanfir a devenit vicepreşedinte în locul lui Marian Vasile, în data de 6 iunie 2014.

UPDATE. Reacția lui Marian Vasile: La momentul actual sunt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

„Vineri am primit comunicarea oficială din partea Tribunalului Timiş care prevede, pe lângă anularea hotărârilor din vara anului trecut, inclusiv suspendarea hotărârilor până la soluţionarea definitivă a cazului în instanţă. Asta înseamnă că cele trei hotărâri (n.r. – schimbarea lui Marian Vasile din funcţie, înlocuirea acestuia cu Florian Zanfir şi încă o hotărâre de schimbare a lui Zanfir din comisia de numărare a voturilor), din 6 iunie 2014, la momentul actual nu mai există până la soluţionarea definitivă a cazului, inclusiv eliberarea mea din funcţie, ceea ce înseamnă că la momentul actual sunt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Nepunerea în practică a acestei hotărâri, care este cu titlu executoriu, reprezintă o infracţiune. Nimeni nu se poate pune împotriva puterii judecătoreşti”, a declarat Marian Vasile.

Acesta s-a arătat optimist cu privire la acest caz și a precizat că, în următoarele zile, își va ocupa fostul birou din clădirea consiliului județean.

„Eu voi merge la consiliul judeţean pentru a depune o solicitare de punere în aplicare a hotărârii de îndată, asta însemnând că de zilele viitoare îmi reiau biroul, dându-i răgaz fostului vicepreşedinte să-şi ia lucrurile de acolo. De la momentul comunicării hotărârii, de vineri, eu sunt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Până la soluţionarea definitivă eu sunt vicepreşedinte. Eu sunt foarte optimist cu privire la caz, pentru că s-au săvârşit mai multe abuzuri clare”, a precizat Marian Vasile.

Articole pe aceeași temă:

Marian Vasile, schimbat din functia de vicepresedinte al CJ Timis. PDL invoca vicii de procedura0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor