Verde pentru Biciclete e in continuare ignorata de primarie. Organizatia isi pregateste programul pe 2017

De Marcel Hoster
6Comentarii
Verde pentru Biciclete e in continuare ignorata de primarie. Organizatia isi pregateste programul pe 2017
© Tion: Verde pentru Biciclete e in continuare ignorata de primarie
Cei de la Verde pentru Biciclete sunt în continuare ignoraţi de cei de la Primăria Timişoara, niciuna dintre propunerile şi sesizările lansate de organizaţia de susţinere a bicicliştilor către municipalitate nu a primit răspuns. VpB îşi vede de treabă şi pregăteşte acţiunile pentru 2017.

Deşi a dorit să păstreze o imagine de organizaţie „cuminte”, Verde pentru Biciclete a încercat de mai multe ori să sesizeze Primăria Timişoara asupra unor probleme întâlnite de biciclişti în deplasările lor prin oraş. Romina Faur, reprezentanta VpB, spune că reacţia municipalităţii a fost ca şi inexistentă.

„Toate sesizările noastre au rămas fără răspuns. Nimic nu s-a făcut, există o singură propunere care a fost luată în seamă, este vorba de libera circulaţie pe străzile unde sunt liniile de tramvai, aceasta s-a acceptat, înainte era interzis. Ceea ce pe mine mă doare este că, de exemplu, la vopsirea pistei de pe strada Eneas, am sesizat că vopseaua nu este una bună, am ataşat şi cealaltă solicitare pe această temă, cu biciclete şi biciclişti care au căzut, iar răspunsul primit a fost doar că nu sunt probleme, că vopseaua e conform standardelor”, a declarat Romina Faur.

Reprezentanta VpB spune că a încercat să lucreze împreună cu cei din departamentul tehnic al primăriei, dar, la fel, răspunsul primit a fost negativ. Mai bine zis nu a existat răspunsul.

„Am discutat cu domnul Culiţă (n.r. Culiţă Chiş, director al Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara) să mergem împreună să vedem cum sunt pistele şi problemele cu acestea. Am aşteptat să vină o zi să mergem pe teren, una ploioasă, am luat trei băieţi, aceştia şi-au luat liber special pentru deplasare. Am sunat de zece ori la telefon şi nu a răspuns, am trimis şi vreo cinci mesaje, nimic. Iar după o săptămână, când ne-am întâlnit, întreba dacă l-am sunat pe el! Cinci – zece kilometri de piste, maxim, sunt circulabile. Sunt unele cu dale, cu rădăcini de copaci ieşite din pământ, sunt periculoase” a mai declarat Romina Faur.

Continuă acţiunile tradiţionale ale VpB

Verde pentru Biciclete va avea un program plin de acţiuni „tradiţionale” şi în acest an. Continuă Pedalarea de Primăvară, acţiunea are loc pe 9 aprilie, sub sloganul „Rescriem povestea”. La atingerea vârstei de 9 ani de existenţă, organizaţia va avea şi în acest an ediţii noi ale „Cochete pe biciclete”, pe 21 mai, deplasarea pe două roţi extrem de apreciată mai ales de reprezentantele sexului frumos, dar şi Ia românească, pe 24 iunie şi cele şase Ture Cicliste Bănăţene.

Noutatea absolută din acest an este organizarea unor cursuri pentru timişoreni, indiferent de vârstă, mulţi s-au plâns că nu ştiu să meargă pe două roţi. Este un proiect pilot, care va avea loc cu o săptămână înainte de Pedalarea de Primăvară, sâmbătă şi duminică, împreună cu mai mulţi instructori.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor