Verde pentru Biciclete dă raportul pe 2018. Lista cu pistele stricate și trasee noi

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
6Comentarii
Verde pentru Biciclete dă raportul pe 2018. Lista cu pistele stricate și trasee noi
© foto: arhiva
Cei de la Verde pentru Biciclete sunt cuprinși de optimism la început de an. Reprezentanții organizației spun că au încredere în colaborarea cu municipalitatea timișoreană pe tema susținerii infrastructurii velo din oraș și i-au prezentat primarului Robu chiar și liste cu ce este de făcut în domeniu pe 2019.

Principala organizație care susține promovarea utilizării bicicletelor în transportul timișorean a lansat unul dintre cele mai ambițioase proiecte din domeniul ONG din Timișoara. Este vorba despre proiectul „Vrem Piste!” – un demers menit să marcheze o nouă încercare de a dialoga cu autoritățile locale, pe baza datelor strânse din teren de voluntarii organizației. Timp de 7 luni aceștia au lucrat la realizarea unui sistem de evaluare a infrastructurii velo din Timișoara. Bazat pe standarde internaționale, dar adaptat la situația locală, standardul VpB a fost folosit pentru evaluarea a peste 100 de kilometri din infrastructura pentru biciclete de pe raza municipiului Timișoara. Reprezentanta VpB spune că primăria Timișoara ar fi reacționat pozitiv la acest proiect și că a anunțat că infrastructura velo va fi în prim-planul administrației în noul an.

„Aveam nevoie de un punct 0 de la care să pornim, aveam nevoie să cunoaștem situația actuală pentru ca astfel să ne formulăm cât mai articulat cererile și totodată să putem monitoriza, obiectiv, situația infrastructurii velo din Timișoara. Totodată a ținut să precizeze (n.r. – primarul Timișoarei) că în anul 2019 infrastructura velo o să fie pe lista priorităților administrației pe care o conduce”, a anunțat Ana Munteanu, program manager VPB.

Conform acesteia, în decembrie 2018, în urma unei întâlniri de lucru care a avut loc la Primăria Municipiului Timișoara, între primar și o parte din echipa VpB, a fost demarat un prim dialog legat de acțiunile care ar putea ajuta la îmbunătățirea infrastructurii velo existente în Timișoara. La momentul respectiv primarul a cerut o listă cu 10 obiective realizabile în perioada următoare, iar după o consultare internă și o analiză atentă asupra modului în care s-a comunicat până acum cu PMT, echipa Verde pentru Biciclete a formulat o serie de cereri menite să stea la baza unei colaborări durabile cu administrația locală, scopul principal fiind acela de a avea rezultate vizibile care să aibă un impact pozitiv pentru comunitatea locală atât pe termen scurt, dar și pe termen lung.

Lista prezentată include o serie de reparații urgente, trasee noi și completări ale traseelor existente.

„Considerăm absolut necesar acest dialog deschis între administrația locală și comunitatea bicicliștilor. Dacă cei din PMT au nevoie de «oamenii din teren» pentru a lua decizii sănătoase în birouri, timișorenii au nevoie de decidenți care să fie deschiși și să înțeleagă nevoile reale ale utilizatorilor de mijloace de transport alternativ. Îmi imaginez că noi toți tragem la aceeași căruță și ne dorim să avem un oraș unde traficul nu ne mai mănânce atât de mult din timp, unde aerul are o o calitate mai bună și unde oamenii sunt sănătoși. Sper că tragem cu toții în direcția corectă”, a mai spus Ana Munteanu, program manager VpB.

Listele de propuneri lansate de VpB pentru primărie la finalul anului trecut se găsesc atașate acestui material.

Articole pe aceeași temă:

Timișoara care pedalează beneficiază de cea mai extinsă rețea de piste de biciclete din țară. Cei de la Verde pentru Biciclete au lucrat șapte luni, toate pistele din oraș au fost filmate și catalogate, analizate și au primit note. Bicicliștii timișoreni beneficiază de o rețea de 106 kilometri de...6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor