Verde pentru Biciclete, cel mai sanatos proiect din Timisoara, a ajuns la trei ani de viata

De M. Hoster
Reactualizat la:
Verde pentru Biciclete a implinit trei ani
Verde pentru Biciclete a implinit trei ani
Moment aniversar pentru toţi bicicliştii din Timişoara. În urmă cu trei ani a pornit proiectul Verde pentru Biciclete, iar evenimentul va fi sărbătorit aşa cum se cuvine. Pe 23 octombrie, toţi bicicliştii timişoreni şi toţi cei care au adoptat un stil de viaţă “verde” sunt așteptați să fie alături de iniţiatorii proiectului.

Împlinirea a trei ani de campanie nu se putea face decât printr-un eveniment care să marcheze această lună a bicicliștilor. Iar succesele realizate în aceşti trei ani de activitate intensă sunt mai mult decât evidente. În primul rând, participanţii la trafic şi automobiliştii au devenit mai sensibili la deplasarea bicicliştilor. Grija pentru această categorie de „călători” a fost sporită. De asemenea, s-a reuşit traversarea Timişoarei cu numeroase piste speciale pentru biciclişti. Primăria a recunoscut numărul tot mai mare a celor care se deplasează pe două roţi şi le-a alocat acestora un spaţiu special, numai pentru ei, mult mai sigur decât clasica şosea. Marea încercare a celor de la „Verde pentru Biciclete” va fi convingerea municipalităţii să închidă traficului auto a străduţelor din zona centrală a oraşului.

„Dorim să facem la Timişoara ceva similar cu ce se întamplă în Paris, unde la final de săptămână sunt deschise splaiurile Senei doar pentru pietoni şi biciclişti. Astfel de locuri pentru promenadă putem avea şi noi pe malul Begăi. Începem cu Strada Bicicliştilor!”, a declarat omul de afaceri timişorean Emil Cristescu, iniţiatorul proiectului „Verde pentru Biciclete”. Iar pe 23 octombrie, această stradă a bicicliştilor va deveni pentru o zi realitate, pe splaiul Titulescu.

Program aniversar stufos, cu de toate pentru toţi

Programul aniversar pus la cale de gazde va fi unul stufos. De la ora 10 va avea loc întâlnirea bicicliștilor pe Platforma Timco, la Casa „Verde pentru Biciclete”. Până la ora 11, pe Platforma Timco vor avea loc numeroase acțiuni: distribuirea de numere de biciclist, ridicarea numerelor de biciclist personalizate, comandate de doritori via pedaleaza.ro, distribuirea de elemente de identificare „Verde pentru Biciclete” (stickere, stegulețe), semnarea petiţiei pentru crearea de noi piste pentru biciclete în Timişoara, precum și amenajarea celor existente, demonstrații de sărituri pe bicicletă – acrobații, trial, Bikepaintin.

Între orele 11 şi 12 se va desfăşura o plimbare prin oraş, pe un traseu cu o durată de aproximativ o oră, cu escortă: Platforma Timco – Calea Circumvalațiunii – Bulevardul Republicii – Bulevardul Regele Ferdinand – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Bulevardul Regele Carol I – Bulevardul General Ion Dragalina – Splaiul Tudor Vladimirescu – Bulevardul Vasile Pârvan – Bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Strada Dacilor – Splaiul Protopop Meletie Draghici – Bulevardul Revoluției din 1989 – Bulevardul I.C Brătianu – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul C.D Loga – Bulevardul Regele Ferdinand – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Splaiul Nicolae Titulescu.

Sosirea va avea loc la ora 12, pe Splaiul Nicolae Titulescu. Cu această ocazie va avea loc şi inaugurarea Străzii Bicicliștilor, facepainting, bodypainting, bikepainting, desene pe asfalt, plimbări de voie.

“Verde pentru Biciclete” este o mişcare pentru pedalare, realizată de Fundaţia Bega, în tandem cu Clubul Sportiv Gratzu şi susţinut de numeroase organizaţii, printre care şi tion.ro, timisoreni.ro, Agenda, agenda.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor