Vara, proba costumului de baie!

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Vara, proba costumului de baie!
Vara, sezonul în care ne arătăm lumii exact așa cum suntem, costumul de baie nu poate trișa în fața formelor fizice. Sexul frumos este supus privirii celor din jur, fiecare dintre noi căutând frumusețea și eleganța celor pe care-i privim. Dacă mișcarea fizică și grija pentru armonia formelor este o preocupare permanentă, ne vom bucura de apreciere, ne vom simți bine în costumul de baie. Dacă nu avem un program regulat de activitatea fizică, ar fi bine să ținem cont de câteva aspecte ce vin în ajutor, pe ultima sută de metri…

De azi înainte evită orice formă de grăsime saturată – produse din carne, mezeluri, mâncare prăjită, patiserie sau produse de cofetărie. Fă o pauză, ca să poți modifica forma corpului, pentru atunci când te vei plimba pe malul mării sau pe marginea unei piscine. Excesul de grăsimi saturate face ca celule să nu mai fie elastice, depozitele de grăsime fiind vizibile. Organismul primește multe toxine, cum sunt și pesticidele, care sunt greu de înlăturat. Acestea se depun în celule adipoase pentru a le ține departe de organele vitale.

Cum pot fi eliminate din organism toate aceste toxine?

Grăsimile și toxinele pot fi eliminate prin îmbunătățirea circulației, iar circulația dinspre și de la celulele adipoase poate fi stimulată printr-un consum mare de apă, în timp ce drenarea limfatică se realizează prin masaj, exerciții fizice, mișcare și gomajul pielii.

Ce conține dieta de eliminare a celulitei?

O dietă săracă în produse de origine animală, produse lactate, mâncare procesată sau semipreparată. Dieta este plină de crudități, legume de sezon, fructele roșii pline de antioxidanți, remarcabilele fructe de pădure. Merele, morcovii sunt recunoscute pentru eliminarea celulitei, pectina este un fitonutrient excelent cu rol de îmbunățire a sistemului imunitar și de purificare a organismului. Consumați un măr, de 3 ori pe zi, sau, este ideal să aveți o zi pe săptămână doar cu mere și suc de mere proaspăt. Uimitor cum se aplatizează burta după o astfel de zi!

Vitamina C este recunoscută ca fiind un factor activator al circulației, 1000 mg susțin tensiunea arterială optimă. Consumați zilnic 3 lămâi stoarse într-un pahar mare de apă. Ajută și sucul de grapefruit, sursă excelentă de enzime de eliberare a stazelor limfatice.

Ce poți face rapid pentru a arăta mai bine în costumul de baie?

• începe să faci mișcare până la transpirație, zilnic, 45 de minute;
• nu mai mânca nimic după ora 17;
• scoate din dietă toate cerealele și produsele de origine animală;
• elimină produsele ce conțin zahăr: sucuri, patiserie, cofetărie etc;
• caută un blog cu informații utile pentru a învăța cum să mănânci sănătos;
• gândește-te la cum dorești să arate corpul tău, ori de câte ori îți este greu să te stăpânești.

Vara este timpul vacanțelor, este vremea ”probei costumului de baie”. Ce notă vrei să ai? Sănătatea este mai importantă decât toate, iar de mai avem și frumusețea exterioară, cu siguranță interiorul este bine echilibrat.

Material apărut în săptămânalul Agenda

Foto ext: pattiknows.com

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor