Unul din trei medici palestinieni este scolit in Romania

De Delia S. Barbu
Unul din trei medici palestinieni este scolit in Romania
Excelenţa Sa Ahmed Aquel, ambasadorul Palestinei la Bucureşti, a avut vineri o întâlnire cu jurnaliştii din vestul ţării, ocazie cu care a vorbit despre cultura arabă, despre relaţiile economice dintre România şi ţara sa, dar şi despre situaţia politică din lumea arabă.

„Vrem să creem o bază culturală solidă între România şi Palestina”, a spus, vineri, la Timişoara, Excelenţa Sa Ahmed Aquel, ambasadorul Palestinei la Bucureşti. Acesta a adăugat că acest lucru va presupune în primul rând traduceri ale unor opere literare din cele două ţări, schimburi de experienţă şi vizite între universităţile, profesorii şi studenţii din România şi Palestina. Nu în ultimul rând, va însemna traducerea şi schimbul unor spectacole şi filme, dar şi manifestări sportive. „Absolvenţii palestinieni din România sunt un pod de legătură între ţările noastre. Trebuie să vă spun că o treime dintre medicii palestinieni sunt absolvenţi ai facultăţilor din România, că unul din trei directori de spitale palestiniene s-a şcolit aici. Aceşti factori ajută la apropierea culturală”, a punctat Excelenţa Sa Ahmed Aquel.

Acesta a vorbit şi despre legăturile economice dintre ţările noastre, despre faptul că mii de ingineri români au lucrat în ţările arabe de-a lungul anilor, dar şi de faptul că aceste ţări deţin energie de care România are nevoie. „În ceea ce priveşte turismul arab, mai există încă piedici administrative pe care încercăm să le depăşim”, a declarat diplomatul palestinian. Ahmed Aquel a mai vorbit despre faptul că România a recunoscut statul palestinian şi că la Bucureşti funcţionează Ambasada Palestinei cu toate drepturile, iar despre efectele schimbărilor din ţările vecine asupra Palestinei, Excelenţa Sa Ahmed Aquel a afirmat că „toate schimbările din ţările arabe au efecte asupra palestinienilor şi a lumii întregi”. În România trăiesc în prezent aproximativ 3000 de palestinieni, dintre care 150 la Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !