Unul din patru patroni din regiune va face angajari in aceasta primavara

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Unul din patru patroni din regiune va face angajari in aceasta primavara
Deşi optimismul patronilor din zona de vest a României scade faţă de primul trimestru al acestui an, primăvara va aduce noi locuri de muncă pentru economia zonei. Faţă de anul trecut, numărul celor care vor scoate la concurs noi slujbe a crescut semnificativ.

Primăvara anului 2017 vine cu multe noi locuri de muncă. Şi aceasta chiar în toate regiunile României. Pentru prima dată, patronii din toate regiunile consideră că în următoarele luni vor face noi angajări. Un număr de 32% dintre angajatorii din România plănuiesc să-și sporească numărul de angajați în următorul trimestru, conform ultimului studiu despre piaţa muncii, realizat pentru intervalul aprilie – iunie 2017, de către ManpowerGroup. De asemenea, doar 7% dintre angajatori au de gând să facă reduceri de personal și 60% nu intenționează să realizeze nicio schimbare în ceea ce priveşte personalul angajat.

„Pentru prima dată în derularea ediției pentru România a studiului, lansată în trimestrul doi din 2008, previziunea netă de angajare este pozitivă în toate cele opt regiuni și toate cele 10 sectoare de activitate din România, chiar dacă gradul de încredere al angajatorilor se diferențiază încă de la o regiune la alta și de la un sector la altul”, a declarat Corina Gonteanu, director Strategic de Marketing pentru Europa în cadrul companiei care efectuează studiul.

Şi în regiunea de vest a României patronii raportează intenții de angajare favorabile pentru următoarele trei luni, cu previziuni de angajare de plus 20%. Perspectiva este cu 2 puncte procentuale mai slabă decât în trimestru I, dar se îmbunătățește cu o marjă considerabilă de 11 puncte procentuale în comparație cu intervalul aprilie – iunie al anului trecut. Mai mult de unu din patru angajatori planifică angajări în al doilea trimestru din 2017. Ponderea firmelor din regiune care intenţionează să realizeze angăjari este de 28%, uşor sub media naţională de 32%.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !