Universitatile timisorene cauta tineri interesati de rezolvarea problemelor sociale ale comunitatii

De Marcel Hoster
Universitatile timisorene cauta tineri interesati de rezolvarea problemelor sociale ale comunitatii
© Foto: arhiva
Principalele două universităţi din Timişoara oferă tinerilor dornici să-şi ajute comunitatea posibilitatea să-şi dezvolte abilităţile antreprenoriale în domeniul social. Cei interesaţi vor beneficia de cunoştinţele unor formatori care activează în cadrul Academiei de Antreprenoriat Social din Munchen.

Vreţi să vă ajutaţi comunitatea în rezolvarea problemelor sociale? Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea Politehnica le oferă studenților posibilitatea să obţină un „Certificat în inovație socială”. Mai exact, este vorba despre un atelier de formare în domeniul antreprenoriatului și inovației sociale având drept scop familiarizarea participanților cu problematica și practica antreprenoriatului orientat spre rezolvarea problemelor comunității. Evenimentul este deschis studenților (licență, masterat sau doctorat) sau absolvenților universităților din Timișoara, indiferent de universitate, facultate sau specializare, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Atelierul este format din patru module consecutive, cu o abordare pragmatică, ce se desfășoară pe durata a două zile, în limba engleză. Pe durata acestor module, 25 de tineri cu specializări diferite învață despre metode specifice și instrumente care îi ajută să-și descopere deprinderile antreprenoriale, să identifice soluții și să lanseze propria lor inițiativă antreprenorială privind o nevoie socială existentă la nivelul comunității. Formatori în cadrul atelierului sunt două persoane cu experiență internațională din cadrul Academiei de Antreprenoriat Social din Munchen. Mai multe detalii despre proiect se găsesc aici.

În plus, participanții sunt pregătiţi pentru practică prin dialogul cu un antreprenor social care acționează pe plan local. În acest sens, va fi prezentat cazul Fundației ”Pentru Voi”, o organizație nonprofit care a realizat numeroase demersuri antreprenoriale de succes în beneficiul persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Prin intermediul atelierului de formare este urmărită atât încurajarea participanților în a recunoaște antreprenoriatul social ca posibil domeniu vocațional de acțiune, cât și creșterea capacității acestora de a genera idei inovative și de a demara inițiative antreprenoriale dedicate rezolvării unor probleme cu care se confruntă societatea.

Cursurile vor avea loc pe 29 şi 30 iunie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor