Universitatile tehnice din Timisoara si Munchen isi extind colaborarea

De Marcel Hoster
Universitatile tehnice din Timisoara si Munchen isi extind colaborarea
Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea Tehnică Munchen, din Germania, au semnat un nou protocol de colaborare. Cele două instituţii de învăţământ superior colaborează deja de mai mult timp, un acord existent permiţând acordarea unei diplome duble din partea celor două universităţi.

Invitaţi să viziteze Universitatea Tehnică din Munchen, profesorii de la Universitatea Politehnica Timişoara au venit acasă cu un acord de colaborare semnat cu partenerii germani. În acest moment, UPT este singurul partener al bavarezilor din România. În urma deplasării pe care delegaţia timişoreană a realizat-o în Germania, cele două instituţii de învăţământ superior au semnat un acord de colaborare. Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Tehnică din Munchen au început colaborarea în 1993, iar în 2005 s-a semnat o addendă referitoare la acordarea unei diplome duble.

„Continuarea acordului de dublă diplomă exprimă încrederea celei mai mari universități tehnice din Germania în calitatea procesului educațional din Universitatea Politehnica Timișoara. Faptul că suntem singurii parteneri din România ai reputatei universități germane ne onorează și ne obligă să păstrăm cele mai înalte standarde în activitatea educațională pe care o desfășurăm.” a declarat Viorel Șerban, rectorul UPT, conducătorul delegaţiei timişorene care s-a deplasat la Munchen.

Cele două părţi au discutat şi au stabilit noi parteneriate identificate pe parcursul vizitei, în domeniile Știința Materialelor, Ingineriei Mecanică și Construcții).
A doua zi delegația UPT a vizitat Facultatea de Sport și Științele Sănătății. Aici, prin asocierea disciplinelor de sport, educație, mecanică și medicină a rezultat o specializare completă și deosebit de originală, iar cele două universităţi ar putea colabora în acest sector.

Înființată în 1868, Universitatea Tehnică din Munchen are la ora actuală un număr de peste 40 000 de studenți și cuprinde 14 facultăți, trei centre integrate și șapte institute centrale de cercetare. 17 profesori și Alumni ai Universităţii sunt purtători ai premiului Nobel. Se subliniază faptul că, Universitatea Tehnică din Munchen este cotată pentru a treia oară consecutiv, ca „universitatea germană numărul unu” în QS World University Ranking și în Reuters-Ranking ”Europe’s Most Innovative Universities” se clasează pe locul patru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !