Universitatea Politehnica Timisoara primeste bani europeni pentru a ajuta la integrarea absolventilor pe piata muncii

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
3Comentarii
Universitatea Politehnica Timisoara primeste bani europeni pentru a ajuta la integrarea absolventilor pe piata muncii
© Tion: Universitatea Politehnica Timișoara primeste bani europeni pentru a ajuta la integrarea absolventilor pe piata muncii
Un număr de 150 de studenți norocoși vor beneficia de sprijin pentru a se integra mai ușor pe piața muncii la absolvire. Susținerea acestora se va asigura cu bani europeni.

Universitatea Politehnica Timișoara a reușit accesarea de fonduri europene cu care va putea finanța un proiect de sprijinire a studenților din anii terminali pentru trecerea de la școală la viața activă, în cadrul Programul Operațional Capital Uman. Proiectul CONPrACT vizează îmbunătățirea procesului de inserție pe piața muncii pentru 150 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior din regiunea de dezvoltare Vest în perioada 2018-2020, prin dobândirea competențelor necesare integrării și menținerii pe o piață a muncii modernă, flexibilă și dinamică precum și creșterea adaptabilității acestora la cerințele locului de muncă.

În acest sens vor fi selectați 150 de studenți, astfel: 60 studenți din cadrul Facultății de Inginerie din Hunedoara; 20 studenți din cadrul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului; 70 studenți din cadrul Facultății de Construcții. Efectele pozitive asupra grupului țintă vor fi multiple și integrate într-un set de măsuri care maximizează potențialul de angajare al persoanelor din grupul țintă: – creșterea nivelului și a capacității acestora de ocupare a unui loc de muncă prin derularea stagiilor de practică (minim 150 de studenți, inclusiv studenți din mediul rural); – îmbogățirea competențelor și cunoștințelor profesionale (minim 113 studenți care dobândesc o calificare – 75%); – studenți care își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant (minim 66 de studenți – 44%); – studenți care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant (minim 14 studenți – 9%).3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor