Universitatea de Vest Timisoara asteapta 4.000 de boboci in noul an universitar

De Marcel Hoster
Universitatea de Vest Timisoara asteapta 4.000 de boboci in noul an universitar
© Tion:Universitatea de Vest Timisoara asteapta 4.000 de boboci in noul an universitar
După desfășurarea celor două sesiuni de înscriere, din vară și din toamnă, Universitatea de Vest Timișoara speră ca la debutul noului an universitar să aibă 4.000 de noi boboci. Prima rundă de înscrieri a adus la UVT peste 500 de noi studenți mai mulți decât în urmă cu un an.

Finalul primei sesiuni de înscriere la Universitatea de Vest a avut un real succes în rândul tinerilor care doresc să studieze, fiind înregistrați cu 530 de studenți mai mult, adică un plus de 17 procente față de anul trecut. Conducerea UVT estimează că în noul an universitar, după sesiunea de înscriere din toamnă, vor fi peste 4.000 de boboci.

„Sunt puține universitățile care se pot mândri cu asemenea creșteri. Este o confirmare că eforturile membrilor comunității au fost îndreptate în direcția corectă. Pe fondul scăderilor demografice, noi reușim să înmatriculăm mai mulți studenți. Este o tendință stabilă, care ne spune că nu este o simplă coincidență, ci acumularea consecințelor strategiilor aplicate cu consecvență în ultimii ani. Atractivitatea instituției noastre ca destinație de studiu a crescut, dar nu ne vom opri aici. Această universitate, echipa formată în ultimii ani, au un potențial extraordinar”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor atrage cel mai mare interes, sunt 890 de noi studenți la această facultate. La Sociologie și Psihologie sunt 530 de boboci, iar la Matematică și Informatică, 490. Tendința de creștere s-a văzut încă din perioada înscrierilor. Cea mai solicitată facultate a fost cea de Matematică și Informatică, cu aproape cinci candidați pe loc bugetat, specializarea Informatică înregistrând cea mai mare concurență din cadrul UVT, de 10 persoane pentru fiecare loc fără taxă disponibil.

Situații asemănătoare s-au înregistrat și la Facultatea de Drept și la cea Sociologie și Psihologie, unde concurența a fost de peste trei, respectiv patru candidați pe loc bugetat. Cei care nu au reușit să obțină deja un loc de student mai au la dispoziție și sesiunea de admitere din toamnă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor