Universitatea de Vest Timisoara a primit o amenda de 2.000 de lei pentru discriminare

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Universitatea de Vest Timisoara a primit o amenda de 2.000 de lei pentru discriminare
O dispută mai veche cu un fost profesor asociat care a rămas fără orele pe care le preda la Universitatea de Vest Timişoara a adus instituţiei o amendă de 2.000 de lei pentru discriminare. Cel vizat a reclamat UVT la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării – CNCD şi a avut câştig de cauză.

După ce conducerea Univesităţii de Vest a decis întreruperea colaborării cu profesorul Radu Golban, acesta a decis să se adreseze CNCD. Decizia întreruperii colaborării ar fi apărut după ce Golban ar fi publicat un material despre o datorie a Germaniei către România, spunea acesta.

Cert este că CNCD a decis sancţionarea cu 2.000 de lei a UVT după ce a analizat cazul prezentat de Radu Golban.

Conform datelor din dosarul de la CNCD, decizia întreruperii colaborării hotărâtă Departamentul de Științe Politice al Universităţii ar fi fost următoarea: “Nu dorește (n.r. UVT) colaborarea cu această persoană pentru articolele scrise în presă împotriva Germaniei”. Tot în dosar se mai spune că departamentul respectiv ar fi revenit şi ar fi anunţat că decizia întreruperii colaborării ar fi fost luată din cauza reducerilor de personal şi acordarea orelor respective profesorilor titulari.

În consecinţă, decizia CNCD a fost următoarea: ”1. Constatarea existenței unui tratament diferențiat, discriminatoriu potrivit art. 2 alin 1 și art. 7 lit. a) din O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată; 2. Sancționarea Universițătii de Vest Timișoara, reprezentată legal de domnul Rector prof. univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, cu amendă contravențională în valoare de 2000 lei, pentru faptele prevăzute de art. 7 lit. a) al O.G. 137/2000, republicată, conform art. 26 alin. 1 al O.G. 137/2000 privind prevenirea si sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată.”

Hotărârea luată poate fi atacată în instanţă.

Marilen Pirtea, Rectorul Universităţii de Vest Timişoara, ne-a anunţat doar că va avea o poziţie în momentul în care va primi de la CNCD documentul oficial prin care această amendă a fost acordată.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor