Universitatea de Vest Timisoara a lansat o campanie de combatere a traficului de persoane

De Marcel Hoster
Universitatea de Vest Timisoara a lansat o campanie de combatere a traficului de persoane
La Universitatea de Vest Timişoara a fost lansată vineri o campanie de informare privind traficul de persoane. Prin intermediul acesteia, cu sprijin american, se doreşte creşterea încrederii oamenilor în organele de aplicare a legii, dar şi identificarea timpurie a posibilelor victime ale exploatării de persoane.

Vineri, la UVT a fost lansată o campanie de informare privind traficul de persoane. Denumită ”Viața înseamnă libertate. Împreună pentru viață”, aceasta doreşte să atragă atenţia asupra problemelor din domeniu. Campania de informare are ca scop creșterea numărului de victime identificate ale traficului de persoane exploatate intern și identificarea timpurie a acestora prin capacitarea și implicarea societății civile în procesul de identificare și sesizare a organelor abilitate. De asemenea, campania inițiată de Cross Sector Solutions (Washington D.C.) își propune să contribuie la creșterea încrederii societății civile în organele de aplicare a legii. Grupul țintă al campaniei este reprezentat de tinerii din mediul universitar, lucrătorii de poliție, administratorii de blocuri din municipiile Arad și Timiș, medicii de familie, societatea civilă.

În cadrul evenimentului de lansare, Nicholas Sensley, expert internațional în problematica prevenirii și combaterii traficului de persoane, a susținut o prelegere privind ”Traficul de persoane. Amenințare la securitatea publică”.

În perioada noiembrie 2017 – noiembrie 2018, partenerii proiectului vor organiza o serie de activități de informare privind indicatorii de victimizare pentru exploatare sexuală, exploatare prin muncă, obligare la comitere de infracțiuni și exploatarea migranților, precum și diferite prelegeri și workshop-uri destinate specialiștilor.

Iniţiatori ai campaniei sunt Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Sociologie și Psihologie, în parteneriat cu Cross Sector Solutions (Washington D.C), Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – C.R. Timișoara, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratul Județean de Poliție Arad, Pointman Leadership Institute și Fundația Pro Prietenia Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !