Universitatea de Vest e printre fruntasi, doar pe plan national, la domeniul Fizica

De Marcel Hoster
2Comentarii
Universitatea de Vest e printre fruntasi, doar pe plan national, la domeniul Fizica
© Tion: Universitatea de Vest e printre fruntasi, doar pe plan national, la domeniul Fizica
Universitatea de Vest Timișoara a intrat într-un nou top universitar. De această dată vizat este domeniul Fizică, prin intermediul acestuia ocupând locul 2 la nivel național, din patru nominalizate, după Politehnica bucureșteană, și locul 305 la nivel internațional, din 600 universități evaluate.

Topul Best Global Universities by Subject, noul top în cadrul căruia UVT a fost clasificată, reflectă performanța cercetării universităților în 22 de domenii de studii. Clasamentul are la bază analiza datelor bibliometrice din perioada 2011-2015, extrase din baza de date Web of Science a Clarivate Analytics (fostă Thomson Reuters), o platformă web care acoperă peste 18.000 din cele mai influente și mai importante reviste științifice din întreaga lume în domeniile: științe, științe sociale, arte și științe umaniste. Există mai mulți indicatori de performanță ai ranking-ului, fiecare având proporții diferite în nota finală: reputația mondială (12.5%), reputația regională (12.5%), numărul publicațiilor (15%), impactul citărilor (10%), numărul total de citări (15%), numărul de publicații regăsite în topul celor mai citate 10% publicații (10%), procentul publicațiilor regăsite în topul celor mai citate 10% publicații (5%), numărul de lucrări citate regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări în domeniul de referință (5%), procentul publicațiilor regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări (5%), colaborarea internațională (5%), procentul publicațiilor cu colaborare internațională (5%).

Prima poziție între universitățile românești este ocupată de către Universitatea Politehnica din București, iar pe pozițiile 3 și 4, după UVT, care e pe doi, sunt prezente în această clasificare și alte două instituții de învățământ superior: Universitatea din București și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Best Global Universities este o clasificare realizată de US News & World Report din SUA ca răspuns la dorința tot mai mare a tinerilor americani de a se înscrie la programe de studii ale universităților din afara țării și oferă un ranking al universităților de top din lume în scopul de a-i ghida în alegerea celor mai potrivite. Clasificarea este realizată cu sprijinul Clarivate Analytics (fosta IP&Science business a companiei Thomson Reuters) și a fost publicată pentru prima dată în anul 2015.

Informații suplimentare pot fi regăsite pe internet, la adresa: https://www.usnews.com/education/best-global-universities/romania/physics2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor