Una dintre principalele rute ocolitoare a zonei centrale din Timisoara va fi extinsa la patru benzi

De Bogdan Marta
23Comentarii
Una dintre principalele rute ocolitoare a zonei centrale din Timisoara va fi extinsa la patru benzi
© Foto: arhivă
Una dintre principalele rute ocolitoare a zonei centrale din Timișoara, din păcate prea puțin folosită, va fi extinsă la patru benzi. Lucrările vor începe în 2019.

Încă din septembrie 2013, odată cu instalarea de semafoare, primarul Nicolae Robu prezenta o nouă rută ocolitoare a zonei centrale, de la clădirile Fructus de pe Gheorghe Lazăr și până la ieșirea spre Lugoj, pe străzile Pictor Ion Zaicu și Demetriade.

Folosită intensiv de șoferi, ulterior, această rută a fost blocată de lucrările la Pasajul Popa Șapcă, însă Primăria Timișoara are în continuare planuri mari cu această arteră, care va fi extinsă la patru benzi.

În luna ianuarie, municipalitatea lansa o licitație pentru desemnarea firmei care se va ocupa de studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Acum a fost desemnat și câștigătorul – SC Path’s Rout SRL – care a oferit un preț de 241.332 de lei, TVA inclus, cu aproape 120.000 de lei mai puțin decât era prevăzut în anunțul de licitație.

Firma câștigătoare are la dispoziție 100 de zile să execute lucrarea. În 75 de zile trebuie realizate studiul de fezabilitate, care va include valoric toate solicitările şi condiţiile rezultate din avizele şi acordurile de principiu obţinute conform certificatului de urbanism, iar apoi, în alte 25 de zile de la transmitere de către beneficiar, adică PMT, a comenzii, trebuie făcut Proiectul tehnic + detaliile de execuție.

Asistenţa tehnică pe parcursul execuţiei şi recepţiei lucrărilor se va desfăşura de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor până la efectuarea recepţiei finale a lucrărilor de execuţie. SF-ul urmează să fie aprobat de consilierii locali și abia apoi, în toamnă sau iarnă, va fi lansată licitația pentru execuție, care va dura și ea câteva luni.

Reprezentanții Direcției Edilitare din primărie trebuie să obțină și avize de la CFR, pentru că proiectul prevede și un zid de sprijin a taluzului căii ferate, în zona Fructus, astfel încât șantierul nu va putea începe mai devreme de începutul anului viitor.

„Intenționăm să facem acolo și un bulevard adevărat. Iată, a venit vremea să facem treabă. Prima etapă este elaborarea SF și a PT. Documentația se va elabora și preda pe etape”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primaria Timisoara a inaugurat o ruta rapida pentru soferi, cu semafoare noi si drum decopertat23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor