Un prim proiect pentru noul parc din cartierul Lipovei – obiectiv promis, dar nu si bugetat

De A.S.
Reactualizat la:
8Comentarii
Un prim proiect pentru noul parc din cartierul Lipovei – obiectiv promis, dar nu si bugetat
© TION - Un prim proiect pentru noul parc din cartierul Lipovei – obiectiv promis, dar nu si bugetat
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au prezentat o primă propunere de amenajare pentru noul parc pe care intenţionează să îi realizeze în cartierul Lipovei. Autorităţile locale dau asigurări că lucrările vor începe anul acesta, a fost identificat şi un teren de peste jumătate de hectare în zonă, dar deocamdată… nu sunt prevăzuţi bani în buget pentru această investiție.


Locuitorii din cartierul Lipovei aşteaptă de mult un parc, după ce cel de pe strada Silistra a fost retrocedat şi a ajuns un peisaj dezolant, un spaţiu în paragină unde dorm oamenii străzii şi se aruncă gunoaie.

Reprezentanţii primăriei au promis un nou parc în zonă, iar recent au afirmat şi că a fost identificat un teren de 6.000 de metri pătraţi pentru acest obiectiv. Viceprimarul Dan Diaconu a prezentat şi o primă propunere de amenajare, primită din partea Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara, din spusele sale.

Noul parc din cartierul Lipovei prinde contur. Parcul de la intersecția străzii Holdelor cu Sf. Apostoli Petru și Pavel este un pas pentru a rezolva o situație neplăcută, după ce parcul pe strada Silistra a fost retrocedat în urmă cu mai mulți ani. Mulțumesc studenților și profesorilor care au realizat această prima propunere și sper că vom putea extinde colaborarea pentru alte proiecte de amenajare peisagistică în Timișoara”, a afirmat edilul. Cum ar putea să arate noul parc puteți vedea în imagini.

Primarul Nicolae Robu a anunţat începerea lucrărilor la parcul din Lipovei anul acesta, dar nu există finanţare prevăzută la bugetul local pentru acest nou obiectiv.

În domeniul spațiilor verzi sunt trei obiective de investiții bugetate în 2015: reconstrucţia ecologică a bălţii de pe strada Lămâiţei prin amenajarea unui nou parc în zona Freidorf cu această ocazie, cu luciu de apă, peşti şi păsări – pentru care s-au prevăzut 2,71 milioane de lei, modernizarea Parcului Pădurice Giroc sau Lidia – obiectiv bugetat cu 5 milioane de lei și amenajarea pistei de skateboard din Parcul Central – 1,5 milioane de lei.

De asemenea, autorităţile locale au anunţat că ar urma să intre în reabilitare pe bani europeni Parcul Alpinet şi Parcul Justiţiei.

Rămâne de văzut dacă se vor găsi bani şi pentru parcul din Lipovei, pentru care nu există încă studiu de fezabilitate şi proiect tehnic. Există doar această propunere de amenajare prezentată, iar oficialii municipalităţii au afirmat că acum se lucrează la dezmembrarea terenului identificat în zonă.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor