Un prim batalion din Garda Nationala a Ucrainei, trimis pe front in estul tarii

De T. Ex.
Reactualizat la:
Un prim batalion din Garda Nationala a Ucrainei, trimis pe front in estul tarii
© TION - Un prim batalion din Garda Nationala a Ucrainei, trimis pe front in estul tarii
Un prim batalion al Gărzii Naţionale a Ucrainei a fost trimis “pe front” în estul ţării, marți dimineața. Potrivit secretarului Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andreii Parubii, batalionul este format din voluntari care au făcut parte din unităţi de autoapărare de la Maidan.  O coloană de blindate şi membri ai foţelor speciale ucrainene au staţionat la o distanţă de aproximativ 40 de kilometri de Slaviansk, în estul Ucrainei.

„Militarii sunt foarte combativi şi pregătiţi să apere Ucraina. Situaţia nu este simplă”, a declarat Andreii Parubii.

Lugansk face parte din bazinul minier Donbass, afectat de mai multe zile de o insurecţie armată prorusă. Insurgenţi deţin controlul, de aproape două săptămâni, asupra sediului serviciilor speciale.

Parlamentul ucrainean a aprobat în martie crearea unei Gărzi Naţionale, de până la 60.000 de membri, în urma anexării Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Garda este însărcinată cu securitatea internă, a frontierelor şi lupta împotriva terorismului și se află în subordinea Ministerului de Interne. 

Un jurnalist AFP a observat aproximativ zece blindate, zece tancuri şi şapte vehicule care transportau “speţnaz”, membri ai forţelor speciale, în apropiere de localitatea Izium, la aproximativ 40 de kilometri nord de Slaviansk.

Militarii, însoţiţi de poliţişti, au instalat un punct de control pe drum, cu ajutorul unei blindate uşoare, protejate de blocuri de beton. Militarii controlează toate vehiculele care circulă în ambele sensuri. În total, aproximativ 100 de bărbaţi sunt vizibili, iar o parte a coloanei este instalată, la adăpost de priviri, sub copaci.

„Nu vom trage în oameni paşnici. Nu ne este frică. S-a făcut totul pentru ca oamenii să depună armele. Au avut loc negocieri, dar nu s-a ajuns la un rezultat”, a spus un ofiţer paraşutist, care a refuzat să-şi spună numele.

Contactat la Kiev, Ministerul de Interne a confirmat că o intervenţie, în cazul în care va avea loc, va fi efectuată de către Garda Naţională.

s4.reutersmedia.net

 

UPDATE: Schimburi de focuri în oraşul ucrainean Kramatorsk.

Potrivit presei internaționale, intense schimburi de focuri au avut loc în orașul Kramatorsk, unde serviciile de securitate ucrainene au preluat controlul asupra unui aerodrom. În confruntări au murit cel puţin patru insurgenţi.

Potrivit AFP, armata ucraineană a trimis trupe suplimentare la Kramatorsk, la 15 kilometri sud de Slaviansk, pentru operaţiunea împotriva miliţiilor proruse care ocupă instituţii locale.

Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat, marți, că Ucraina se află „pe marginea războiului civil”.

„Voi fi scurt: Ucraina se află pe marginea războiului civil, este îngrozitor. Sper ca toţi cei care au puterea să ia decizii – mă refer, de asemenea la autorităţi (…), care au ajuns la putere în urma unei revolte – vor da dovadă de suficient bun simţ să nu conducă ţara într-o situaţie atât de teribilă. Dialogul cu cetăţenii din toate regiunile este singura cale posibilă pentru Ucraina. Toţi cei care afirmă că este necesar ca Ucraina să fie ajutată ar trebui să facă ceva. Mă refer la partenerii noştri europeni şi la partenerii noştri de dincolo de Atlantic. Să dea măcar un dolar! Promisiuni eterne: vom da un miliard, vom transfera cinci miliarde. În acest caz, să dea ceva. De când Ucraina şi-a obţinut independenţa, la fel ca celelalte foste republici din cadrul URSS, noi am furnizat un ajutor masiv şi foarte susbstanţial acestei ţări”, a declarat Medvedev.

Tot marți, generalul Valeri Krutov, numărul doi în ierarhia servciilor speciale ucrainene, care se află la comanda operaţiunii “antiteroriste”, a declarat pentru jurnalişti că separatiştii proruşi care nu vor depune armele vor fi “lichidaţi”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor