Un doctor din Timisoara isi doneaza ziua de nastere pentru a ajuta copiii cu dizabilitati

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Un doctor din Timisoara isi doneaza ziua de nastere pentru a ajuta copiii cu dizabilitati
Doctorul Ioana Vârtosu, fondatoarea Asociaţiei Şcoala Mamei Junior din Timişoara, a decis să-şi doneze… ziua de naştere. Nu vrea cadouri de ziua ei, nu vrea petrecere, ci doreşte ca oamenii să doneze bani, în contul zilei sale de naştere, pentru o cauză nobilă – pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi care beneficiază de hidroterapie.

Ziua Ioanei Vârtosu este în 21 octombrie. Dar anul acesta Ioana îi roagă pe prieteni, pe cunoscuţi să doneze bani pentru ca Asociaţia Şcoala Mama Junior, care oferă cursuri de hidroterapie copiilor cu dizabilităţi, să poată achiziţiona un lift de bazin – un lift pentru ca aceşti copii să poată face duș, să fie coboarâți și ridicați în/din bazin.

“Iubesc zilele de naștere, le iubesc deoarece în acea zi se reunesc toate persoanele dragi deodată ca și cum ai avea super puterea de a cuprinde un univers întreg în brațele tale. În curând voi împlini 36 de ani, nimic spectaculos în afară de faptul că a mai trecut un an cu totul spectaculos și așa am acel motiv de a mă vedea cu toți oamenii dragi mie. Doar că, în ultimul timp universul meu de oameni dragi a fost cotropit de copii, mulți copii. Pentru ei, fiecare zi de bazin e zi de sărbătoare și motiv de îmbrățișare. Astfel, am decis să îmi donez ziua de naștere pentru ei!”, spune Ioana Vârtosu.

Ce înseamnă asta?

“Înseamnă că anul acesta nu voi face petrecere, nu voi avea invitați și nu îmi doresc cadouri, decât… un gest din partea voastră. În loc să îmi cumpărați flori, ciocolată, vin și alte surprize, vă invit să donați o sumă de bani. Cu ce îi ajută pe copilași cadoul vostru? Vom achiziționa un lift de bazin! Un lift care să îi manevreze la baie, să poată face duș, să îi coboare și ridice în/din bazin. Un lift mobil care va face ca ei să nu trebuiască să vină cu căruciorul de transport din exterior pe marginea bazinului și să nu iasă uzi în același cărucior în care își vor petrece restul zilei. Un lift care va salva spatele însoțitorilor și a terapeuților. Un lift care să le asigure decența! Promit să gătesc prăjituri pentru fiecare dintre voi în ziua în care vom coborî pentru prima oară un copil în bazin în mod decent, cu un lift! Vă mulțumesc!”, spune Ioana Vârtosu.

Donații se pot face aici.

Asociaţia Şcoala Mamei Junior s-a înfiinţat în anul 2007 din dorinţa doctorului Ioana Vartosu de a oferi servicii deosebite şi unice la vremea respectivă pentru femeile însărcinate, viitorii tătici, dar şi proaspeţilor părinţi şi copiilor acestora. Printre serviciile oferite de-a lungul anilor de către asociaţie se numără: cursuri prenatale, cursuri de puericultură, cursuri de travaliu, diferite tipuri de gimnastică pentru femei însărcinate sau mămici şi copii, kinetoterapie şi hidroterapie.

Peste 3000 de persoane au beneficiat de-a lungul timpului de aceste cursuri, fiind organizate şi concursuri de înot pentru copiii cu dizabilităţi.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor