tion.ro Web analytics

Un doctor din Timisoara isi doneaza ziua de nastere pentru a ajuta copiii cu dizabilitati

Reactualizat la:

Un doctor din Timisoara isi doneaza ziua de nastere pentru a ajuta copiii cu dizabilitati

Reactualizat la:
Doctorul Ioana Vârtosu, fondatoarea Asociaţiei Şcoala Mamei Junior din Timişoara, a decis să-şi doneze… ziua de naştere. Nu vrea cadouri de ziua ei, nu vrea petrecere, ci doreşte ca oamenii să doneze bani, în contul zilei sale de naştere, pentru o cauză nobilă – pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi care beneficiază de hidroterapie.
Scris de Adrian Panduru - Doctorul Ioana Vârtosu, fondatoarea Asociaţiei Şcoala Mamei Junior din Timişoara, a decis să-şi doneze… ziua de naştere. Nu vrea cadouri de ziua ei, nu vrea petrecere, ci doreşte ca oamenii să doneze bani, în contul zilei sale de naştere, pentru o cauză nobilă – pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi care beneficiază de hidroterapie.

Ziua Ioanei Vârtosu este în 21 octombrie. Dar anul acesta Ioana îi roagă pe prieteni, pe cunoscuţi să doneze bani pentru ca Asociaţia Şcoala Mama Junior, care oferă cursuri de hidroterapie copiilor cu dizabilităţi, să poată achiziţiona un lift de bazin – un lift pentru ca aceşti copii să poată face duș, să fie coboarâți și ridicați în/din bazin.

“Iubesc zilele de naștere, le iubesc deoarece în acea zi se reunesc toate persoanele dragi deodată ca și cum ai avea super puterea de a cuprinde un univers întreg în brațele tale. În curând voi împlini 36 de ani, nimic spectaculos în afară de faptul că a mai trecut un an cu totul spectaculos și așa am acel motiv de a mă vedea cu toți oamenii dragi mie. Doar că, în ultimul timp universul meu de oameni dragi a fost cotropit de copii, mulți copii. Pentru ei, fiecare zi de bazin e zi de sărbătoare și motiv de îmbrățișare. Astfel, am decis să îmi donez ziua de naștere pentru ei!”, spune Ioana Vârtosu.

Ce înseamnă asta?

“Înseamnă că anul acesta nu voi face petrecere, nu voi avea invitați și nu îmi doresc cadouri, decât… un gest din partea voastră. În loc să îmi cumpărați flori, ciocolată, vin și alte surprize, vă invit să donați o sumă de bani. Cu ce îi ajută pe copilași cadoul vostru? Vom achiziționa un lift de bazin! Un lift care să îi manevreze la baie, să poată face duș, să îi coboare și ridice în/din bazin. Un lift mobil care va face ca ei să nu trebuiască să vină cu căruciorul de transport din exterior pe marginea bazinului și să nu iasă uzi în același cărucior în care își vor petrece restul zilei. Un lift care va salva spatele însoțitorilor și a terapeuților. Un lift care să le asigure decența! Promit să gătesc prăjituri pentru fiecare dintre voi în ziua în care vom coborî pentru prima oară un copil în bazin în mod decent, cu un lift! Vă mulțumesc!”, spune Ioana Vârtosu.

Donații se pot face aici.

Asociaţia Şcoala Mamei Junior s-a înfiinţat în anul 2007 din dorinţa doctorului Ioana Vartosu de a oferi servicii deosebite şi unice la vremea respectivă pentru femeile însărcinate, viitorii tătici, dar şi proaspeţilor părinţi şi copiilor acestora. Printre serviciile oferite de-a lungul anilor de către asociaţie se numără: cursuri prenatale, cursuri de puericultură, cursuri de travaliu, diferite tipuri de gimnastică pentru femei însărcinate sau mămici şi copii, kinetoterapie şi hidroterapie.

Peste 3000 de persoane au beneficiat de-a lungul timpului de aceste cursuri, fiind organizate şi concursuri de înot pentru copiii cu dizabilităţi.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici