Un consilier local PP-DD din Timisoara vrea sa protesteze in fata primariei pentru terenul altor oameni

De Valentin Rusu
1Comentariu
Un consilier local PP-DD din Timisoara vrea sa protesteze in fata primariei pentru terenul altor oameni
© TION - Petrică Folică
Consilierul local din Timişoara Petrică Folică (PP-DD) îşi continuă acţiunile şi… „investigaţiile”. Acum, Folică vrea să determine Primăria Timişoara să dea terenul înapoi unor oameni cărora le-a fost luată bucata de pământ în 1959.

Oamenii, vreo 300, şi-au cerut dreptul de proprietate încă din 1990, dar, spune Folică, au trecut deja 24 de ani şi nu au primit nimic. Este vorba de păşunea comunală din Mehala. Oamenii au hotărâre definitivă irevocabilă pentru aceste terenuri. Unele drepturi au fost cumpărate de alţii, iar alţii au renunţat la ideea de a le mai recupera.

Acum, Folică vrea ca, alături de un avocat, să ajute oamenii să-şi reconstituie dreptul, unii dintre aceşti oameni destul de bătrâni. Mai mult, face un apel la adunare şi vrea ca împreună cu aceşti oameni să facă un protest prin care să le ceară drepturile.

„În luna decembrie a anului 2013 am primit un dosar prin care o doamnă are hotărâre definitivă şi irevocabilă şi din 2014 nu este pusă în posesie. Timp de 24 de ani a fost plimbată, deşi are hotărâre. Am luat legătura cu domnul primar, i-am explicat cum stau lucrurile, avocatul a spus că o să facă plângere penală pentru abuz în serviciu. I-am spus că ar fi bine să o pună în posesie pe doamna Lazaroviciu Elvira. Au pus în posesie cinci persoane, care aveau dreptul de proprietate, dar pe doamna Elvira nu. În acest CF sunt sute de cetăţeni din Timişoara care trebuie puşi în posesie (Asociaţia Avram Iancu, Concordia). Sunt sute de hectare”, spune Petrică Folică.

Lista de aşteptare este lungă, iar Folică vrea să facă dreptate pentru aceşti oameni.

„Vreau să strâng oamenii şi împreună cu mine să facem un protest. Suntem în 2014 şi oamenii aceştia nu sunt puşi în posesie nici acum. Sunt peste 300. Este vorba de suprafeţe de teren din păşunea Mehala. Am spus să-i căutăm, îi găsim şi îi punem în posesie. Acolo sunt sute de hectare. Fac un apel către toţi cetăţenii care au aceste hotărâri să facem un protest în faţa primăriei şi o să-i facem primarului plângere penală pentru abuz în serviciu”, spune Folică.

Prin ordinul prefectului această suprafaţă a fost trecută în proprietatea primăriei. Proprietarii terenului nu sunt puşi în posesie. Parcela este foarte mare, sunt sute de hectare.

Am solicitat Primăriei Timişoara o poziţie referitoare la acest subiect, răspuns pe care îl vom publica atunci când ne va parveni.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor