Un consilier județean din Timiș a lansat o platformă pentru dezvoltarea inteligentă a județelor, orașelor și comunelor

De Adrian Panduru
2Comentarii
Un consilier județean din Timiș a lansat o platformă pentru dezvoltarea inteligentă a județelor, orașelor și comunelor
© Tion: Un consilier județean din Timiș a lansat o platformă pentru dezvoltarea inteligentă a județelor, orașelor și comunelor
Consilierul județean liberal Marian Constantin Vasile a lansat o platformă online „iDezvoltare”, prin care, pe principiul guvernării participative, vrea să intervină, alături de parteneri, în dezvoltarea administrației publice, industriei și serviciilor.

Platforma ”Dezvoltarea Inteligentă a României” (pe care o găsiți aici: https://idezvoltare.ro/) susține dezvoltarea inteligentă a județelor, orașelor și comunelor României, cu accent pe retehnologizarea de ultimă generație a tuturor sectoarelor de activitate și reindustrializare strategică.

Platforma își propune, printre altele, dezvoltarea infrastructurilor, facilităților și serviciilor inteligente pentru antrenarea investițiilor autohtone și străine, inclusiv în zonele defavorizate, relansarea industriilor, produselor, serviciilor și brandurilor tradiționale românești, în plan intern și internațional, încurajarea colaborării între administrațiile publice, mediul economic, universități și ONG-uri și protejarea mediului înconjurător și a resurselor de orice fel ale României.

„Proiectul va fi realizat de profesioniști și de toți cei care doresc să se implice. Potrivit principiului guvernării participative, vom colabora cu orice instituție, organizație sau persoană care își va dovedi bunele intenții. Rezultatele muncii noastre vor fi împărtășite cu toți factorii decizionali de bună credință și vor oferi o perspectivă alternativă de concepție și acțiune la demersurile administrației publice de la diferitele niveluri. Sunt conștient că activitățile platformei se vor derula pe parcursul următoarelor decenii și că noi, cei de acum, vom pune probabil doar temelia viitorului edificiu, însă consider că fiecare dintre noi e dator să contribuie la ridicarea României, pornind cât mai curând pe drumul său propriu pentru înfăptuirea acestui deziderat”, transmite Marian Constantin Vasile.

Inițiatorul acestei platforme, Marian Constantin Vasile, este în prezent consilier județean PNL în Timiș. A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, consilier al primarului Timișoarei și președinte al Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene, deținând și alte funcții în sectorul public. În sectorul privat, a lucrat timp de 9 ani în două companii multinaționale, inclusiv ca manager calitate, și a fost director general adjunct al unei importante firme internaționale de logistică. În prezent este consultant în management și afaceri.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor