Ultima vara cu terase in Piata Unirii inainte sa inceapa reabilitarea!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
8Comentarii
Ultima vara cu terase in Piata Unirii inainte sa inceapa reabilitarea!
Chiar dacă oficialii Primăriei Timişoara estimează că în următoarele luni ar putea începe în sfârşit reabilitarea centrului istoric al oraşului, vara aceasta se vor autoriza totuşi terase în Piaţa Unirii. Se vor prelungi probabil acordurile de funcţionare pentru cei care au avut terase anul trecut, dar va exista o condiţie: în caz că trebuie să înceapă lucrările şi în Unirii aceste construcţii provizorii trebuie demontate imediat. Şi în anii trecuţi a fost impus un termen de 15 zile pentru eliberarea locului în caz că încep lucrările, dar n-au mai început…

Autorităţile locale nu anunţaseră până acum ce se întâmplă anul acesta cu terasele din Piaţa Unirii – terasele care nu sunt în faţa punctului de lucru, celelalte fiind deschise unele dintre ele deja – pentru că zona respectivă este cuprinsă în proiectul pe fonduri europene privind reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al oraşului, iar licitaţia pentru desemnarea executantului acestor lucrări este în curs de desfăşurare.

„După câte ştiu se vor mai da autorizaţii, dar cu o înţelegere cu comercianţii, că îşi asumă riscul să stea acolo poate doar câteva săptămâni. Lucrările vor începe în funcţie de cum se va finaliza licitaţia, s-a întârziat din păcate. Părerea mea este să se dea posibilitatea de instalare a teraselor, dar cu o semnătură de luare la cunoştinţă din partea comercianţilor că s-ar putea să li se ridice autorizaţia într-un timp scurt. Dacă sunt de acord cu asta de ce să nu funcţioneze, chiar şi pe o perioadă limitată. Posibil să începem în 2 luni, dar nu vreau să fac un angajament ferm pentru că vedeţi cum e cu licitaţiile…”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Prin proiectul pe fonduri europene sunt vizate pentru reabilitare şi modernizare patru pieţe din zona Cetate – Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe şi Piaţa Ţarcului (General Traian Doda) – şi zece străzi – Sergent Constantin Muşat, Vasile Alecsandri (pe tronsonul între Piaţa Unirii şi Piaţa Libertăţii), Lucian Blaga (pe tronsonul între Piaţa Libertăţii şi Piaţa Huniade), Florimund Mercy, Francesco Grisselini, strada Fără Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu şi Enrico Carusso. Prima dată vor intra în şantier, potrivit oficialilor municipalităţii, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe şi străzile General Praporgescu, Fără Nume și Enrico Carusso. Şase firme s-au înscris la licitaţia pentru reabilitarea centrului, care este în prezent în faza de evaluare. Aceasta este cea de-a doua licitaţie, pentru că la prima nu s-a calificat nimeni.

Viceprimarul Dan Diaconu spune că se va prelungi valabilitatea acordurilor de funcţionare pentru terase în Piaţa Unirii deoarece în condiţiile date nu se justifică scoaterea la licitaţie a amplasamentelor din zona respectivă.

„În proporţie de 99 la sută se vor deschide terase în această vară în Piaţa Unirii pentru că şi dacă se finalizează licitaţie aşa cum trebui şi vom avea constructor primele lucrări nu sunt programate să înceapă în Unirii. Se începe cu alte străzi, ar fi ilogic să nu-i lăsăm. Totuşi, autorizaţiile se vor prelungi cu clauza că dacă e nevoie să începem lucrările în perioada în care comercianţii au terase acolo vor elibera spaţiile pe care le ocupă. Dacă vom avea descărcări arheologice, dacă vor apărea blocaje în celelalte zone vom începe şi acolo. Nu se vor face lictaţii noi pentru amplasamente, nu se justifică fiind o perioadă scurtă. Probabil se vor prelungi contractele existente”, ne-a declarat Diaconu.

Proiectul privind reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al Timişoarei ar trebui implementat până în cursul anului 2015.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor