Tratatul franco-german dupa 50 de ani, in prelegere la Timisoara

De S.P.D.
Reactualizat la:
Credit foto: Heiner Wittmann, 2012
Credit foto: Heiner Wittmann, 2012
Dr. Heiner Wittmann este invitat în 28 ianuarie la Timişoara de către Institutul francez în parteneriat cu Centrul Cultural German, pentru a susţine o conferinţă în limba germană  şi una în limba franceză despre cei 50 de ani de prietenie şi cooperare dintre Germania şi Franţa.

El va susţine,  la ora 13, în sala festivă  a Liceului Nikolaus Lenau  prelegerea  în limba germană  cu tema „Reconciliere şi cooperare. Tratatul franco-german la 50 de ani”, iar de la ora 17 o conferinţă în limba franceză, la salonul de ceai al librăriei Cărtureşti Mercy.

Evenimentul este dedicat celebrării a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Elysée.

“Domnul dr. Wittmann va vorbi despre dezvoltarea celor două state, Germania şi Franţa, după semnarea tratatului de prietenie în anul 1963. Dr. Heiner Wittman a făcut studii de istorie, de ştiinţe, de literatură şi de lingvistică franceză la Paris şi la Bonn, şi este autorul mai multor lucrări asupra lui Sartre şi Camus. Ca specialist în domeniul relaţiilor franco-germane, acesta va prezenta apropierea dintre cele două ţări, precum şi liniile de dezvoltare urmate spre integrarea europeană”, precizează Alina Baciu, directorul CCG. Ca specialist al relaţiilor franco-germane, Heiner Wittman a lansat în 2006 un blog franco-german, « France-Blog »(www.france-blog.info), care cuprinde astăzi în jur de 1600 de articole”,  precizează Alina Baciu, directorul CCG.

Credit foto: Heiner Wittmann, 2012
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor