Traian Basescu spune ca nu a luat niciun ban de la Bercea Mondial

De T. Ex.
1Comentariu
Traian Basescu spune ca nu a luat niciun ban de la Bercea Mondial
© TION - Traian Basescu
Președintele Traian Băsescu a declarat că nu a primit niciun ban sau bun de la sau în numele lui Sandu Anghel zis și Bercea Mondial. Președintele a mai precizat că a aflat din presă faptul că fratele său, Mircea Băsescu, a botezat o nepoată a lui Bercea Mondial.

Într-un interviu citat de site-ul Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu a declarat că nu a discutat niciodată cu fratele său despre dosarul lui Sandu Anghel.

„În plus, vă asigur, aşa cum am mai spus, că nu există niciun poliţist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenţie de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar”, spune Traian Băsescu.

Președintele a mai declarat că anul trecut, fratele său i-a spus că este șantajat.

„I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituţiile statului. Ceea ce a şi făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunţ de şantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituţiile statului”, declară șeful statului.

Întrebat cum răspunde zvonurilor din presă potrivit cărora Mircea Băsescu ar spune, într-una dintre înregistrări, că i-a dat şi bani şi şefului statului pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Traian Băsescu răspunde: „Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmaţie pentru că nu este adevărat. Nu am primit niciun ban şi niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenţie de reducere a pedepsei în instanţă şi nici pentru vreo graţiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban şi niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo graţiere”.

Mai mult, Traian Băsescu spune că nici măcar nu a știut că fratele său a botezat una dintre nepoatele lui Bercea Mondial, aflând acest lucru, mai târziu, din presă.

„Am aflat din presă că fratele meu, Mircea Băsescu, a botezat o nepoată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era să fac după botez? Este major. Dacă ştiam dinainte, i-aş fi spus să nu intre în acest anturaj”, spune Traian Băsescu.

În interviul citat de site-ul Administraţiei Prezidenţiale, șeful statului vorbește și despre salba pe care a primit-o Maria Băsescu în 2009, de la Sandu Anghel din partea Regelui Cioabă, la Festivalul romilor de la Costeşti.

„Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedă de aur, nu salbă. Ea a fost predată statului, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi se află în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale, deci al statului român. De altfel, aşa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vremea respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administraţiei Prezidenţiale”, a explicat Traian Băsescu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor