Toti consilierii locali din Timisoara incalca Legea administratiei publice locale!

De B.A.M
1Comentariu
Toti consilierii locali din Timisoara incalca Legea administratiei publice locale!
Consilierii locali din Timişoara nu respectă legea care stă la baza activităţii lor: Legea administraţiei publice locale. Este concluzia Asociaţiei Pro Democraţia, care a aflat că în anul 2013, niciun consilier nu şi-a depus raportul de activitate, aşa cum era obligat de legea amintită. Situaţia este ceva mai bună, dar nu perfectă, în Consiliul Judeţean Timiş.

Un paragraf din Legea administraţiei publice locale stipulează că „Fiecare consilier local, precum şi viceprimarul sunt obligaţi să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului.”

Asociaţia Pro Democraţia a încercat să verifice dacă acest lucru se respectă în Timişoara şi judeţul Timiş, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. Conform reprezentanţilor asociaţiei amintite, în anul 2012 doar un singur consilier local timişorean a depus raportul de activitate, iar în 2013… nici unul.

“Din corespondenţa purtată cu executivul Consiliului Local am aflat că pentru anul 2012 un singur consililer local a întocmit raport de activitate, iar pentru anul 2013 nici unul dintre consilierii CLT nu şi-a depus raportul anual de activitate. De asemenea, am primit din partea Consiliului Judeţean Timiş o situaţie conform căreia media de depunere a rapoartelor aleşilor judeţeni pentru anii 2012 şi 2013 este de 80%”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia.

În opinia reprezentanţilor acestei asociaţii, rapoartele anuale ale consilierilor locali din Timişoara ar trebui să cuprindă, printre altele, prezenţa în plen şi în şedinţele de comisii, numărul de proiecte iniţiate şi faptul dacă acestea au devenit sau nu Hotărâri ale Consiliului Local, numărul de interpelări adresate executivului, statistici privind audienţele realizate, precum şi cursuri de formare la care au participat, relevante pentru activitatea lor.

Asociaţia Pro Democraţia a sesizat această sincopă atât prefectului judeţului Timiş, Eugen Dogariu, cât şi partidelor reprezentate în Consiliul Local Timişoara, cerând luarea de măsuri pentru respectarea legii.

“Ca urmare a constatării acestei stări de fapt ne-am adresat Consiliului Local Timişoara, Instituţiei Prefectului Timiş şi conducerilor filialelor municipale ale partidelor cu o serie de solicitări care să contribuie la ameliorarea comunicării dintre aleşi şi cetăţeni în ceea ce priveşte raportarea activităţii desfăşurate în interesul comunităţii locale”, se mai arată în comunicatul Asociaţiei Pro Democraţia.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor