Titu Bojin, atac la Nicolae Robu: Fara ajutor de la Guvern insasi Primaria Timisoara ramanea in cvasifaliment

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
16Comentarii
Titu Bojin, atac la Nicolae Robu: Fara ajutor de la Guvern insasi Primaria Timisoara ramanea in cvasifaliment
În urmă cu cinci zile, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, declara, nemulţumit, că Guvernul nu a trimis bani pentru proiectele oraşului, afirmaţie contrazisă de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, care susţine că Timişul a primit cei mai mulţi bani de la Executiv. Acum, Bojin îl atacă din nou pe edilul-şef şi îi spune că fără ajutor de la Bucureşti, primăria ar fi fost în cvasifaliment.

Într-o declaraţie de presă, din 11.04.2014, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, vorbeşte despre “neadevărurile” pe care Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş, le-ar fi transmis cetăţenilor judeţului Timiş, implicit şi timişorenilor, atunci când a afirmat că Timişoara şi judeţul Timiş au primit de la Guvernul Ponta cei mai mulţi bani din întreaga ţară.

„Timişoara şi Timişul au primit zero lei de la bugetul de stat al României – singurul gestionat de Guvern după propria voinţă, pentru proiectele de interes major pentru Timişoara ce ţin direct de Guvern şi nu de Primărie sau de Consiliul Judeţean!”, arăta Robu.

Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, susţine că judeţul nostru a primit cei mai mulţi bani din ţară la rectificarea bugetară. Mai mult, Bojin a descoperit o declaraţie a primarului Timişoarei în care se vorbeşte despre ajutorul financiar de la Guvern, „ceea ce a permis scoaterea din starea cvasifalimentară a societăţilor Colterm şi RATT şi a însăşi Instituţiei Primăriei”.

„Primăria Municipiului Timişoara a obţinut recent, în 13 noiembrie 2012, încă o sumă importantă din partea Guvernului USL al României, şi anume: peste 575 de miliarde de lei vechi (57,5 milioane de lei noi). În total, în urma demersurilor actualei conduceri a Primăriei Timişoara pe lângă actualul Guvern, Timişoara a obţinut, în doar 4,5 luni de mandat, circa 1200 miliarde lei vechi (120 de milioane de lei noi), ceea ce a permis scoaterea din starea cvasifalimentară a societăţilor Colterm şi RATT şi a însăşi Instituţiei Primăriei şi garantarea asigurării căldurii pentru populaţie şi a transportului în comun în perioada următoare (…)… (…) Primăria poate să ia credit pentru tramvaie, acum, cu sumele venite de la guvern pentru plata datoriilor (…)”, arată Monitorul Oficial al Primăriei Timişoara.

Acum, Titu Bojin îi răspunde lui Robu: „Cei zero lei, invocaţi astăzi (n.r. – 11.04.2014) de domnul primar, sunt egali, în opinia domnului primar, cu cei 120 de milioane de lei, bani pe care însuşi domnul Nicolae Robu i-a primit de la Guvern, în primele 4 luni şi jumătate de după alegerile locale din anul 2012. La vremea respectivă, domnul Nicolae Robu recunoştea, după cum reiese din textul Monitorului Primăriei Municipiului Timişoara, că fără acest ajutor din partea Guvernului însăşi Primăria Timişoarei rămânea în starea de cvasifaliment în care se afla la momentul respectiv. Am recurs la acest răspuns, ca urmare a rugăminţii domnului primar Nicolae Robu. Iată, îi scriu domnului primar exact aşa cum doreşte dumnealui. În dreptul textului <<zero lei>> eu v-am demonstrat, prin ceea ce aţi afirmat dumneavoastră domnule primar în noiembrie 2012, că yero în dreptul dumneavoastră înseamnă, faptic, 120 de milioane de lei în dreptul meu. E ceva diferenţă între adevăr şi minciună. Să vedem unde-i adevărul şi unde-i minciuna, invocate în declaraţia de presă a domnului Nicolae Robu. Îi las pe cetăţenii Timişoarei şi Timişului să tragă o concluzie pertinentă”.

UPDATE: Nicolae Robu – “Cer sumele date, nu promisiunile de campanie marca PSD”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, îi răspunde lui Titu Bojin şi cere sumele exacte trimise de la Bucureşti pentru Timişoara.

“La sfârșitul săptămânii trecute, am emis un comunicat prin care am demascat, pe de o parte, falsitatea pretențiilor liderilor local ai PSD –Titu Bojin și Sorin Grindeanu – privind finanțarea nemaipomenită de către Guvern a Timișoarei, iar pe de altă parte, încercarea de păcălire, de intoxicare a timișorenilor că Timișoara ar urma să primească prin “aranjamente cu Guvernul” – lucru absolut halucinant !- o mulțime de bani din fondurile europene 2014-2020. Am arătat atunci că fondurile europene nu sunt – din fericire – la cheremul Guvernului – oricare ar fi el-, ci se obțin prin competiție de proiecte întocmite de primării, universități, companii ale statului, gen CNADNR etc.-. Nu am contestat nicio clipă că, în 2012, Guvernul USL, prin Ministerul condus de ministrul liberal Daniel Chiţoiu, a regularizat datoriile Primăriei Timişoara către Guvern, alocând aproape 140 milioane lei Primăriei pentru ca aceasta să-i dea înapoi Guvernului pentru a-şi achita datoriile avute prin RATT şi COLTERM faţă de el. Trec peste faptul că domnul Titu Bojin a avut, atunci, crezând că lucrurile sunt la cheremul său, intenţia să lase Primăria Timişoara cu zero lei, încercând să direcţioneze acei bani în totalitate către primăriile din judeţ, punându-mă pentru prima dată în situaţia de a-l contra vehement. Dar, dincolo de aceste aspecte, eu am cerut, prin acel comunicat al meu de săptămâna trecută și cer din nou, acum, ca liderii PSD să taie peste zero lei în lista de mai jos și să scrie ce pretind ei, dacă au tupeul să pretindă, că s-ar fi alocat de către Guvern, de la bugetul centralizat al statului – la care Timișoara, prin truda timișorenilor, contribuie din greu, fiind pe locul 2 după București -, pentru obiectivele majore ale Timișoarei:

1. Centura de Sud: ZERO LEI
2. Centura de Vest: ZERO LEI
3. Racordul de la intrarea dinspre Arad la autostradă: ZERO LEI
4. Spitalul Regional: ZERO LEI
5. Gara de Nord: ZERO LEI
Atenţie: cer sumele date, nu promisiunile de campanie marca PSD, în care oricum, NU CREDE NIMENI, fiind clar pentru oricine că ele reprezintă pur și simplu MINCIUNI, ca în toată istoria PSD! O ultimă mențiune: eu îi respect pe membrii și simpatizanții PSD care, de bună credință, și-au pus încrederea și speranțe în acest partid, așa cum mi-am pus și eu și ne-am pus, în general, noi, liberalii, când ne-am aliat, dar ei sunt una, iar liderii lor, din păcate, cu totul alta”, transmite Robu.

Articole pe aceeaşi temă:
Robu ii face mincinosi pe Bojin si Grindeanu: Promisiunile de campanie nu le crede nimeni
Robu, atac fara precedent: Timisoara nu primeste nimic de la Bucuresti!

 16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor