Tinerii vor sa-i ia la intrebari pe candidatii la Primaria Timisoara

De A.S.
Consiliul Local al Tinerilor din Timisoara organizeza mai multe intalniri cu politicienii care vor intra in cursa pentru fotoliul de primar
Consiliul Local al Tinerilor din Timisoara organizeza mai multe intalniri cu politicienii care vor intra in cursa pentru fotoliul de primar
Consiliul Local al Tinerilor din Timisoara a aniversat joi un an de mandat, moment de bilanţ şi de prezentare a planurilor de viitor. Tinerii au proiecte noi pentru 2012. Ei intenţionează să organizeze mai multe întâlniri cu politicienii care vor intra în cursa pentru fotoliul de primar al Timişoarei anul acesta.

Consiliul Local al Tinerilor Timişoara (CLTTm) este o structură coordonată de către Institutul Intercultural Timişoara, sprijinită de Primăria Timişoara şi Casa de Cultură a Studenţilor, în cadrul proiectului PAL-TIN, promovat de Asociaţia Master Forum. Este un for format din liceeni, aleşi prin vot democratic de către elevii din liceele timişorene, o structură care reprezintă interesele tinerilor.

Tinerii s-au întrunit la un an de mandat, joi, în sala de consiliu a Primăriei Timişoara, unde au avut ocazia să discute cu viceprimarul Adrian Orza şi prefectul Mircea Băcală.

Consiliul Local al Tinerilor Timişoara se află la cel de-al patrulea mandat. Există un primar al tinerilor, mai exact o primăriţă, Iulia Bogdan, doi viceprimari, Sorin Doboşan şi Claudiu Lela, un secretar şi şapte comisii de specialitate.

Pentru că în acest an sunt programate alegeri locale, CLTTm vrea să-i determine pe tineri să ia parte activ la ceea ce se întâmplă în societate şi să le ofere ocazia de a discuta cu viitorii candidaţi la funcţia de primar în cadrul proiectului „Forumul Primarilor”.

„Va fi un forum al primarilor unde dorim să facem dezbateri cu candidaţii la primărie, astfel încât tinerii să fie informaţi. Vrem să organizăm mai multe întâlniri cu candidaţii, prima dată separat şi apoi cu toţi împreună, să le punem întrebări. Noi dorim ca tinerii să aibă şi un drept de vot formal, voturile să fie afişate eventual în primărie sau altundeva”, spune Claudiu Lela, viceprimar interimar al tinerilor. Ce i-ar întreba reprezentantul tinerilor pe candidaţi? „I-aş întreba de ce tinerii din Timişoara nu au fonduri, de ce nu primesc de la primărie fonduri, pentru că noi tot ce am făcut am făcut cu buget zero, şi dacă le-ar da fonduri, dacă i-ar sprijini”, a explicat Lela.

Tinerii vor participa la propriul scrutin în 2012. În liceele din Timişoara vor fi organizate alegeri pentru formarea viitorului consiliu al tinerilor.

Tot în acest an, forul liceenilor mai vrea să creeze un site informativ destinat tinerilor şi să organizeze la Timişoara o reuniune regională a consiliilor locale ale tinerilor, la care să participe circa 10-15 consilii, prilej de schimb de cunoştinţe, proiecte şi idei, spun ei.

În plus, pentru a promova sportul, CLTTm va organiza mai multe competiţii în cadrul proiectului „Săptămâna Şcoala Altfel”. Proiectul „Cinemateca CLTTm” va continua şi în acest an, tinerii fiind invitaţi la proiecţii de film la Cuib d’Arte.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !