Tinerii spun nu discriminării, la Timișoara

De Adrian Panduru
3Comentarii
Tinerii spun nu discriminării, la Timișoara
© Tion: Tinerii spun nu discriminării, la Timișoara
La Timișoara a avut loc festivitatea de premiere a participanților la Concursul Internațional ”Tinerii spun NU discriminării!”. Anul acesta, tema concursului a fost: „Identitatea – între autenticitate și diversitate culturală”.

Concursul are drept scop dezvoltarea simțului civic prin conștientizarea de către tineri a pericolelor generate de discriminare, promovarea comportamentului tolerant și activ civic față de diverse grupuri vulnerabile și dezvoltarea relațiilor de comunicare, cooperare și a spiritului de competiție pozitivă.

Concursul a fost structurat pe trei secțiuni: Secțiunea I: Eseu gimnaziu, (33 de lucrări), Secțiunea II: Eseu liceu (93 eseuri), Secțiunea III: Fotografie (69 lucrări). Lucrările înscrise în concurs au fost jurizate de comisii independente de specialiști constituite de către Asociația Română pentru Dezvoltare Europeană, pe baza unor criterii clare și obiective. Vineri au fost premiate, cu diplome și bani, primele cinci lucrări, fiind acordate câte trei premii și două mențiuni pentru fiecare secțiune. Primele 15 fotografii se vor constitui într-o expoziție de fotografie cu ocazia Conferinței de închidere a proiectului.

Proiectul, aflat deja la a treia ediție, are un caracter international, determinat de participarea unor instituții de învățământ din trei regiuni de dezvoltare din România, școli din Serbia, Ungaria.

Concursul a fost organizat de Asociația Română pentru Dezvoltare Europeană Timișoara (ARDE) în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Caraș- Severin, Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare. Proiectul organizat în perioada octombrie-decembrie 2018 este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor