Tinerii din Timisoara, chemati sa depuna angajamentul pentru castitate. Se poate si prin e-mail

De Adrian Panduru
57Comentarii
Tinerii din Timisoara, chemati sa depuna angajamentul pentru castitate. Se poate si prin e-mail
© foto: Asociatia Darul Vietii
Tinerii din Timișoara sunt încurajați de o asociație din urbea de pe Bega să depună un angajament de castitate. Nu pentru totdeauna, ci până la căsătorie. Tinerii pot face acest lucru la biserică sau prin… e-mail…

Tinerii care doresc pot depune acest angajament de castitate duminică, în 7 mai, la biserica greco-catolică Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara, la Sfânta Liturghie, începând cu ora 10. Este vorba de „Sărbătoarea Clubului Select al celor cu inima curată, când tinerii au ocazia să depună Angajamentul pentru Castitate!”.

Acțiunea este organizată de Asociația Darul Vieții, care vă oferă și opt motive pentru care să vă luați acest angajament.

De ce să depunem acest angajament în mod public? Hotărârile secrete din inimile noastre găsesc o aprofundare și o întărire dacă sunt coroborate printr-o afirmație publică. Îi vom determina pe prietenii noștri să ne trateze în conformitate cu decizia noastră. Noi alegem felul în care vrem să trăim. Precum suntem legați de promisiunile pe care le facem, tot astfel vom fi legați de propriul nostru angajament pe viitor, pentru a nu fi luați în derâdere de către prietenii noștri. Atenție! Depunerea Angajamentului pentru Castitate nu este echivalent cu depunerea unui jurământ, în care caz am fi legați în fața lui Dumnezeu să-l îndeplinim. Este doar vorba de o promisiune făcută comunității noastre. Dăm un minunat exemplu de virtute și verticalitate celor din jur, iar unii dintre ei se vor simți încurajați să facă la fel. Îi dăm onoare și cinste lui Dumnezeu, căci acționăm în conformitate cu sf. Evanghelie și cu poruncile lui Dumnezeu. Este un act de curaj să luăm asupra noastră Crucea lui Cristos, riscând să fim luați în derâdere de către dușmanii Bisericii sau cei ai credinței. Creăm un minunat precedent moral, o «trambulină spre Cer», care, respectând angajamentul nostru, ne face capabili să creștem în virtute și în sfințenie. Creăm cel mai bun fundament și antrenament în același timp pentru o relație sănătoasă cu viitorul partener și o căsnicie stabilă, durabilă și cu adevărat indisolubilă, precum ne învață sf. Biserică că trebui să fie”, transmite Gerda Chișărău – Asociația Darul Vieții.

Depunerea angajamentului se poate face și la distanță, prin corespondență pe orice cale, în scris sau telefonic. În acest scop se comunică: nume, prenume, telefon, e-mail și intenția de a păstra castitatea, de a trăi în abstinență sexuală până la căsătorie. E-mail: darulvietii@yahoo.com.

Mai multe informații aici.57Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor