Timisorenii pot deveni pionieri in domeniul eco

De Marcel Hoster
1Comentariu
Timisorenii pot deveni pionieri in domeniul eco
© foto: arhiva
Cei care au idei în domeniul eco și doresc să-și îmbunătățească informațiile deținute pot deveni „pionieri” prin accesarea unui program derulat de CCIA Timiș.


Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, unic partener oficial în România al Programului CLIMATE-KIC pentru perioada 2014-2020, demarează înscrierile pentru sesiunea 2018 a sub-programului Pioneers into Practice.

Pioneers into Practice este un program educațional cu o componentă de mobilitate care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru.

„Pionierii”, experți în diferite domenii Climate KIC (sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, orașe inteligente, „smart transitions”, sisteme de inovare etc.) vor avea șansa de a ieși din zona de confort, de a experimenta, de a simți o cultură nouă, un mediu nou, de a-și testa capacitatea de adaptare. “Pionierii” vor avea posibilitatea de a lucra pentru o perioadă de 4-6 săptămâni, în perioada septembrie-octombrie 2018, într-o organizație gazdă de tip ONG, IMM, multinațională, universitate, institut de cercetare din una din țările participante în program (Germania, Italia, Ungaria, Portugalia, Malta, Cipru, Slovenia, Spania, Bulgaria, Serbia, UK&Irlanda, Polonia, Finlanda, Estonia, Letonia), în funcție de preferințele pionierului și de acceptul gazdei.

Programul începe cu o sesiune de online learning în care pionierii sunt inițiați în„system thinking”, „transition theory”, alte instrumente de aplicare a acestor concepte. „Pionierii” lucrează în echipe, la un proiect de grup care are ca temă o provocare locală: poluarea, colectarea selectivă a deșeurilor, transport urban: participanții vor lua parte la două workshop-uri ce vor fi organizate la sediul CCIAT (16-18 mai; 6-7 noiembrie) și la un workshop internațional la Utrecht (Olanda), la sfârșitul lui noiembrie.
Perioada de înscrieri este deschisă până în data de 15 aprilie 2018. Solicitarea implică completarea unui formular online și atașarea unui CV, urmată de un interviu care poate fi via Skype pentru aplicanții din afara Timișoarei. Bugetul alocat fiecărui “pionier” este de 2000 euro, sumă care acoperă costurile de transport, cazare și diurnă. Detalii despre program sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor