Timisorenii au fost printre protagonistii traversarii lacului Valiug

De M. Hoster
Timisorenii au fost printre protagonistii traversarii lacului Valiug
© TION - Timisorenii au fost printre protagonistii traversarii lacului Valiug
La finalul săptămânii trecute a avut loc „Traversarea lacului Văliug”, un eveniment de înot în ape deschise (open waters), organizat de către Clubul de Înot Masters Reșiţa, duminică în judeţul Caraş-Severin, pe lacul Văliug. În total au fost prezenţi 39 de concurenţi.


Aflat la 25 de km de municipiul Reşiţa, la poalele muntelui Semenic, Văliug este un lac de acumulare, pe munte. Aici, dimineaţa, apa e destul de rece, la 23-24 grade Celsius la suprafaţa lacului.

Programul competiţiei a inclus două probe: una scurtă (circa 400 m), ce a reunit 27 de participanţi şi una lungă (circa 2.000 m), la care au fost prezenţi 39 de participanți.

A fost permisă utilizarea de accesorii de înot (labe, pălmare, plutitoare sau plute), dar, în acest caz, participanţii nu au fost incluşi în clasamentul final.

Supravegherea cursei a fost asigurată de către voluntari în caiace, iar supravegherea medicală pentru situaţii de urgenţă a fost asigurată de către o unitate mobilă Salvamont de tip SMURD.

Startul s-a dat decalat pentru cele două probe, cu o diferenţă de o jumătate de oră între ele. La fiecare dintre probe, la start au fost prezenţi simultan atât femei, cât şi bărbaţi. Fiecare participant a înotat liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot, iar clasamentul final a fost realizat în funcţie de gen şi categorii de vârstă (18-30 ani, 30-39, 40-49, peste 50). Cei mai vârstnici dintre participanţi au fost Maria Alexandra Ungureanu (71 de ani), la femei, şi Sergiu Morariu (71 de ani), la bărbaţi.

Pentru efortul lor, toţi participanţii au fost recompensaţi cu diplome şi tricouri. Primiilor trei clasaţi la fiecare categorie, feminin şi masculin, li s-au acordat si medalii.

În total, Clubul de Înot Masters Timişoara a obţinut 4 de locuri pe podium prin Adina Rădulescu (locul 2 la 400 m şi locul 1 la 400 m, grupa peste 30 de ani) şi Mihai Liseţchi (locul I la 400 m şi la 2.000 m, grupa peste 50 de ani).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor