Timisoara va avea o noua agentie regionala, in domeniul IMM

De Marcel Hoster
Timisoara va avea o noua agentie regionala, in domeniul IMM
© Foto: arhiva
La Timişoara va funcţiona o nouă agenţie regională, este vorba despre o instituţie care se va ocupa de implementarea programului Start-up Nation, dar şi de alte programe destinate mediului de afaceri. Agenţia regională pentru IMM de la Timişoara va apărea prin reorganizarea fostului Oficiu Teritorial pentru IMM.

Noul cadru instituțional pentru sprijinirea IMM-urilor, atragerii de investiții și promovării exportului, inclusiv pentru implementarea Programului „Start-up Nation – România”, adaptat așteptărilor mediului de afaceri, a fost stabilit printr-o Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern. Înființarea agențiilor regionale este una dintre măsurile din Programul de Guvernare care contribuie la stimularea mediului de afaceri la nivel regional. Noul cadru instituțional presupune o extindere a atribuțiilor, dar și o creștere a capacității de a răspunde nevoilor antreprenorilor având în vedere că, pentru anul 2017, se estimează peste 10.000 de antreprenori care vor beneficia de programele naționale pentru IMM-uri. Prin comparație, în anul 2016, oficiile teritoriale pentru IMM-uri au verificat, contractat, decontat și monitorizat un număr de 990 de beneficiari.

De la lansarea Programului „Start-up Nation – România”, un număr de 3.172 de antreprenori au depus planuri de afaceri pentru acest program. Sesiunea de înscriere se va termina pe 14 iulie. Noile agenții vor avea inclusiv atribuții în ceea ce privește atragerea de investiții și promovarea exporturilor.

Practic, prin actul normativ se înființează nouă agenții teritoriale în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara, care să poată pune în aplicare programele de sprijinire a înființării și dezvoltării de întreprinderi mici și mijlocii, inclusiv Start-up Nation – România, lansat în 15 iunie 2017. Cele nouă agenții vor fi înființate prin reorganizarea celor opt oficii teritoriale pentru IMM-uri și își vor desfășura activitatea în subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !