Timisoara este pregatita pentru Campionatul European de Alergare de 24 de ore

De Adrian Panduru
Timisoara este pregatita pentru Campionatul European de Alergare de 24 de ore
© Foto: arhivă
Campionatul European de 24 Ore Alergare va avea loc la Timișoara în luna mai. În weekendul 17-18 februarie, la Timişoara au sosit reprezentanţii IAU (Asociaţia Internaţională de Ultraatletism) care au verificat cerinţele impuse de organizarea unui campionat de atletism de talie europeană. Organizatorii au trecut cu bine de acest test. Competiția va avea loc în 26-27 mai la Timișoara, în Parcul Copiilor ”Ion Creangă”.

Organizatorilor Campionatului European de 24 Ore Alergare (Federaţia Română de Atletism şi Super Sports Club) le-au fost impuse, odată cu câştigarea dreptului de organizare, o serie de reguli obligatorii pe care trebuie să le respecte. Zilele acestea, reprezentanții IAU au verificat ca toate detaliile din ghidurile de organizare să fie respectate. Organizatorii au trecut cu brio de inspecţia detaliată.

Din partea IAU, au sosit la Timişoara Francisco Antonio Sanchez Rico – IAU General Coordinator (Coordonatorul General de proiect din partea IAU – Asociaţia Internaţională de Ultraatletism) şi Francisco Montanes Gomez – IAU Technical Delegate (Delegatul tehnic din partea IAU – Asociaţia Internaţională de Ultraatletism).

„Suntem emoţionaţi şi bucuroşi că am reuşit să trecem cu brio acest test, acela al verificării condiţiilor de desfăşurare al Campionatului European de 24 Ore Alergare. A fost necesar un volum imens de muncă pentru a ne asigura că am acoperit cu succes toate capitolele din ghidurile IAU. Aprobarea detaliilor organizatorice ne onorează şi ne stimulează pentru a demonstra că în România se poate organiza cu succes o competiţie de asemenea anvergură”, a spus Diana Amza , preşedintele Comitetului de Organizare a Campionatului european de 24 ore de alergare.

Detaliile merg de la descrierea locurilor de cazare şi cerinţele minime de confort necesare, la amplasarea pe traseu a corturilor (ale ţărilor participante, cortul medical, anti-doping, cortul VIP, cortul pentru presă) şi până la ce alimente trebuie să conţină mesele alergătorilor sau în ce spaţii trebuie să fie organizate ceremoniile de deschidere şi de decernare a premiilor.

Organizatorii vor introduce toate informaţiile necesare în GIS (General Information Sheet) – documentul care va fi trimis tuturor Federaţiilor Naționale de Atletism din Europa, pentru a le invita să participe cu lotul lor de ultraatletism la Campionatul European de 24 Ore Alergare de la Timişoara. Lista de participanţi va fi definitivată în cursul lunii aprilie şi se aşteaptă să cuprindă circa 170 de ultraatleţi, din 26 de ţări. Pentru prima dată în istorie, România va avea un lot naţional de ultraatleţi care o va reprezenta la Campionatul European.

Organizatorii aşteaptă și peste 150 de voluntari care să ajute la asigurarea fluenţei concursului şi la implementarea amenajărilor logistice.

Cei care doresc să se înscrie ca voluntari o pot face la acest link.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor