Temerarul lugojean in scaun cu rotile pleaca intr-o noua aventura. Tinta – insula Gavdos, Grecia

De Valentin Rusu
Temerarul lugojean in scaun cu rotile pleaca intr-o noua aventura. Tinta – insula Gavdos, Grecia
Lugojeanul Vasile Stoica pleacă din nou la drum. Lugojeanul foloseşte pentru deplasare un fotoliu rulant acţionat manual şi nu este la prima aventură de acest gen. De data aceasta vrea să atingă cel mai sudic punct al Europei – insula Gavdos din Grecia .

Vasile Stoica are în plan să călătorească până în insula Gavdos, în Grecia. Traseul pe care-l va parcurge are aproximativ 12.000 de kilometri. Vasile va merge prin Serbia, Macedonia, Grecia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Olanda, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria şi România. Totul cu un fotoliu rulant acţionat manual.

Vasile Stoica, acum în vârstă de 44 de ani, s-a născut cu handicap locomotor. A început să practice sportul în anul 1992, când, în urma unei vizite în Franţa, a văzut că şi persoanele cu handicap locomotor pot duce o viaţă de sportiv. A efectuat Turul Europei în cărucior (în 1995), apoi Turul lumii (1998-1999), iar în octombrie 2001 a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a parcurs în căruciorul cu rotile 132 de kilometri în 24 de ore. După doi ani, în 2003, a străbătut 3.800 de kilometri, în 66 de zile, pe celebra „Route 66” – care uneşte Los Angeles de Chicago, iar în 2006 a parcurs 7.375 de kilometri, de la Bucureşti până la Cabo Finisterre – cel mai vestic punct al Spaniei, iar apoi până la Dusseldorf, în Germania.

Lugojeanul va pleca în turneu vineri, 27 iunie, din localitatea Bencecu de Sus, comuna Pișchia, și se va întoarce în România la sfârșitul lunii septembrie. Finanţarea turnneului va fi făcută din surse proprii şi cu contribuţia unor sponsori.

În luna noiembrie, Vasile Stoica vrea să plece într-o expediţie americană, de la Los Angeles (SUA) până la Santiago de Chile, în America de Sud. Anul trecut, lugojeanul a parcurs 8.300 de kilometri, de la Lugoj până la Capul Nord, în Norvegia, cel mai nordic punct al Europei. Vasile Stoica este susţinut şi de membri Alergotura, care intenţionează să-l însoțească în alergare, în prima parte a călătoriei, de la Bencecu de Sus, comuna Pișchia până în Dumbrăvița, iar sâmbătă, 28 iunie, de la ora 10, de la Dumbrăvița, prin Timișoara, spre Lugoj. Duminică, 29 iunie, la ora 10, Vasile va pleca spre Serbia (prin Buziaş) de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Lugoj, fiind însoţit atât de membri Alergotura cât şi de reprezentanţii comunităţii „Lugojul Pedalează”.

Dacă sunt persoane care doresc să contribuie financiar la această expediţie şi să devină parteneri la acest proiect pot face donaţii on-line la adresa http://maraton93.galantom.ro, sau pot să-l contacteze pe Vasile Stoica prin e-mail, la adresa vasile_stoica@yahoo.com, ori la numărul de telefon 0749-494605.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor