Tehnologiile neconventionale si nanotehnologiile sunt dezbatute intr-o conferinta la Timisoara

De Marcel Hoster
Tehnologiile neconventionale si nanotehnologiile sunt dezbatute intr-o conferinta la Timisoara
© foto: arhiva
Începutul lunii octombrie aduce la Timişoara Conferința Internațională de Tehnologii Neconvenționale – ICNcT 2018. Cu o tradiţie de 47 de ani, evenimentul este cea mai reprezentativă galerie de manifestări științifice globale de acest gen.

Întâlnirea are loc sub egida Academiei de Științe Tehnice din România, fiind organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Asociația Română de Tehnologii Neconvenționale. Evenimentul are loc în perioada 4-6 octombrie.

Conferința face parte din cea mai reprezentativă galerie de manifestări științifice globale de acest gen și are o tradiție de 47 de ani în lumea științifică. Ediția a XIX-a ce are loc în acest an, abordează contextul actual în care nanotehnologiile reprezintă viitorul planetei, iar importanța lor în dezvoltarea economică a regiunilor este considerată determinantă.

În prima zi vor avea loc și acțiuni comemorative, la 1 an de la decesul profesorului emerit, Aurel Carol Nanu, „pionierul” tehnologiilor neconvenționale din Romania. Cu această ocazie, începând cu ora 15:00 va avea loc o Adunare Generală comemorativă în sala 193 din Facultatea de Mecanică a UPT, căreia i se va atribui numele „Aurel Carol NANU”.

Personalitate ştiinţifică de prim rang, profesorul Aurel Nanu este un nume de referinţă a tehnologiei materialelor. Începând cu anul 1924, disciplina de Tehnologia materialelor se studiază pornind de la şcoala de tehnologie din Timişoara, iar după 1965 predarea acestei discipline se face având la bază cursul profesorului Aurel Nanu, care a imprimat o nouă concepţie, fenomenologică, în tehnologia materialelor, contribuind decisiv la ridicarea acesteia la rang de ştiinţă. A condus şi finalizat, în cei peste patruzeci de ani, numărul record de peste 80 de teze de doctorat, autorii obţinând titlul de doctor în ştiinţe tehnice.

În comisia științifică internațională a conferinţei au fost incluse o serie de personalități remarcabile din domeniul tehnologiilor neconvenționale. Lucrările prezentate în cadrul Conferinței vor fi prezentate în publicația științifică „Nonconventional Technologies Review” (www.revtn.ro), indexată în mai multe baze de date internaționale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor