TE Connectivity a deschis o noua fabrica la Timisoara

TE Connectivity a deschis o noua fabrica la Timisoara
© foto: TE Connectivity
ADVERTORIAL. Furnizorul de conectori și senzori TE Connectivity a inaugurat miercuri, 14 noiembrie, o nouă fabrică la Timișoara, pe platforma industrială WDP din zona Giarmata, lângă Dunca. TE Connectivity Sensors Solutions România își va desfășura operațiunile în noua clădire pusă la dispoziție de către dezvoltatorul belgian WDP din Timișoara în baza unui contract de închiriere pe 10 ani.

TE Connectivity este lider mondial în tehnologie și producție, creând un viitor mai sigur, mai durabil, mai productiv și mai conectat. De peste 75 de ani, soluțiile de conectivitate și senzori oferite de TE Connectivity, testate în cele mai aspre condiții, au contribuit la avansări în domeniul transporturilor, aplicațiilor industriale, tehnologiei medicale, energiei, comunicațiilor de date și locuinței.

foto: TE Connectivity foto: TE Connectivity ©

Cu 80.000 de angajați, inclusiv peste 8.000 de ingineri, care lucrează alături de clienți din aproximativ 140 de țări, grupul TE Connectivity se extinde prin deschiderea unei zone de producție de 6000 mp, căreia îi va fi aferentă și o zonă cu suprafața de 1200 mp pentru depozit. În prezent, numărul de angajați a ajuns la 70 de persoane, iar suprafața clădirii de birouri la 1200 mp.

foto: TE Connectivity foto: TE Connectivity ©

Specializările în care au făcut sau urmează să mai fie realizate angajări sunt Producție, Inginerie Producție și Calitate, Aprovizionare și Logistică, Mentenanță. Un număr de câteva zeci de angajați din Timișoara au plecat pentru șase luni în Franța, unde se vor specializa pentru activitatea pe care o vor desfășura la Timișoara.

„Preconizăm o creștere de până la câteva sute de angajați în următorii 3-4 ani. TE Connectivity și-a început activitatea în februarie 2018 și acum am ajuns la 70 de angajați. Am avut plăcerea să deschid o fabrică nouă la Timișoara, este o experiență nouă, o etapă în viața mea profesională. Producem senzori pentru industria aviatică, domeniul medical, automotive. Ne vom concentra asupra clienților noștri și vom oferi calitate, livrări la timp către partenerii noștri și prețuri competitive. Respectul și munca în echipă ne vor ajuta să depășim orice greutăți” , a declarat Dacian Negrea, directorul general TE Connectivity România.

foto: TE Connectivity foto: TE Connectivity ©

Noua fabrică din Timișoara este o investiție pe termen lung și va fi principala unitate de producție din Europa a grupului. Într-o etapă ulterioară aici se vor produce o serie de senzori de cea mai mare finețe, destinate industriei aeronautice.

„Am ales Timișoara pentru că afacerea noastră crește. Acum doi ani de zile am început să căutăm unde va fi locația din Europa unde ne vom extinde. Și am ales Timișoara pentru mai multe considerente. În primul rând, pentru forța de muncă. În al doilea rând am căutat o locație care să ofere un mediu de business de calitate. În al treilea rând, trebuie să spun că noi suntem o companie orientată spre domeniul ingineriei, iar prezența școlii politehnice la Timișoara a fost un alt motiv”, a declarat, la rândul său, John Mitchel, vicepreședinte al Departamentului Soluții Senzori în cadrul TE Connectivity, prezent la Timișoara cu ocazia inaugurării noii unități de producție.

foto: TE Connectivity foto: TE Connectivity ©

Inaugurarea fabricii TE Connectivity din Timișoara reprezintă cel mai important eveniment din activitatea grupului în România din acest an. Prin lansarea noii unități de producție, TE Connectivity își afirmă încă o dată intenția de a investi pe termen lung în România și de a susține economia romanească prin tehnologii de cea mai înaltă calitate și noi locuri de muncă.

foto: TE Connectivity foto: TE Connectivity ©

Investiția actuală la noua unitate se ridică la șase milioane de euro, iar reprezentanții TE Connectivity estimează că vor avea în scurt timp un număr de câteva sute de angajați.

(138231)
Regulament de plasare a anunturilor