Succes al campaniei Help25 – a fost achizitionat mamograful pentru depistarea cancerului la san

De Valentin Rusu
Succes al campaniei Help25 – a fost achizitionat mamograful pentru depistarea cancerului la san
© TION: Succes al campaniei Help25 – a fost achizitionat mamograful pentru depistarea cancerului la san
La un an de la demararea Campaniei Help25, unul dintre obiectivele propuse la lansare a fost atins. Datorită sprijinului şi donaţiilor oferite de comunitate şi de sponsori s-a reuşit achiziţionarea mamografului mult aşteptat.

Ultima donaţie care a dus la îndeplinirea obiectivului este un cec în valoare de 10.000 de dolari, oferit de către o companie din oraș. Din fondurile strânse în primul an de campanie a fost plătit jumătate din preţul mamografului, diferenţa de bani urmând să fie achitată pe parcursul anului 2015, în rate.

Noul mamograf a fost deja amplasat într-un spaţiu special amenajat al Asociaţiei OncoHelp, urmând ca medicii specialişti din cadrul centrului medical să înceapă să realizeze începând de anul viitor primele investigaţii de specialitate.

„Tot de atunci vom demara şi programul de depistare precoce a cancerului la sân, care presupune, printre altele, oferirea a 5000 de mamografii gratuite pentru femeile cu venituri reduse din Regiunea de Vest şi sesiuni de consiliere şi educaţie medicală pentru femeile din companiile partenere şi din zonele rurale”, transmit reprezentanţii asociaţiei.

Campania „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia OncoHelp.

În scurt timp, reprezentanţii asociaţiei vor veni cu detalii privind modalitatea de oferire/programare a mamografiilor gratuite.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !