Studentii din Timisoara pot primi burse pentru a bea bere

De B.A.M
Studentii din Timisoara pot primi burse pentru a bea bere
© TION: Studentii din Timisoara pot primi burse pentru a bea bere
Studenţii din Timişoara sunt invitaţi să aplice la un program de burse, cu o valoare totală de 150.000 de lei, pentru a bea bere şi pentru a cerceta efectele consumului moderat asupra organismului.


Programul este coordonat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi se adresează studenţilor aflaţi în an terminal la orice specializare de natură ştiinţifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, cu condiţia să aparţină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România. Aplicanţii trebuie, însă, să aibe un coordonator de proiect, care să aibă cel puţin titlul de asistent universitar sau cercetător ştiinţific.

Aceasta este cea de-a patra serie de burse acordate de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Astfel, studiul care a demonstrat că un consum moderat de bere nu influențează cei mai relevanți indicatori somatici pentru statusul ponderal (indicele de masa corporală, circumferința abdominală sau raportul talie/șold), și care a fost coordonat de catre Dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, a obținut aprecierea cercetătorilor internaționali și a presei de profil din întreaga lume, în urma prezentării în cadrul Simpozionului Beer&Health care a avut loc pe 30 septembrie, la Bruxelles.

„Mă bucur că am ajuns la cea de-a patra ediție a burselor acordate de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Este un proiect în care atât eu, cât și colegii mei, credem foarte mult. Dacă anul trecut am reușit să facem publice rezultatele primului studiu de profil, realizat de către o tânără cercetătoare din Iași, iată că acum am mers și mai departe, către foruri internaționale, cu cel de-al doilea studiu original al Centrului. Interesul acordat muncii noastre nu poate decât să ne onoreze și să ne dea o încredere și mai mare să continuăm”, declară Dr. Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Perioada de depunere a aplicaţiilor pentru obţinerea burselor este: 1 noiembrie 2014 – 31 ianuarie 2015, iar evaluarea proiectelor se va face până la finalul lunii februarie 2015. Mai multe detalii legate de criteriile de eligibilitate, dar și de modalitățile de înscriere pot fi gasite pe site-ul Centrului de Bere, Sănătate și Nutriție – http://www.beresanatatenutritie.ro/. Proiectele trebuie depuse în variantă electronică, pe e-mail, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro. Comitetul de evaluare este alcătuit din specialiști care aparţin domeniilor: tehnologie alimentară, nutriție, medicină, cercetare.

Inițiativa înființării Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție aparține unor reprezentanți ai mediilor universitare, medicale și de cercetare de la noi din țară. Membrii fondatori sunt Dr. Corina Aurelia Zugravu, Lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar General, şi Dr. Mihaela Begea, Doctor în Știinţe Inginereşti. Proiectul a fost lansat oficial în luna martie 2012 și are drept obiectiv principal investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Foto: medicalexpress.com0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !