StudentFest 2018. Festivalul care promoveaza tinerii artisti isi asteapta participantii

De A. M. A.
Reactualizat la:
StudentFest 2018. Festivalul care promoveaza tinerii artisti isi asteapta participantii
© Foto: OSUT
Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara prezintă cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură din sud-estul Europei, StudentFest. Evenimentul va avea loc între 4 și 13 mai, iar tema este ”Abstract”. Festivalul își propune să promoveze tinerii artiști.

”Abstractul este ceea ce definește ediția StudentFest de anul acesta. Tema centrală a festivalului este una care își propune să redefinească ceea ce înseamnă arta pentru artist și relația dintre cei doi. Arta abstractă este o artă pur personală, care se află în legătură directă cu ființa creatoare. Presupunând o necesitate de explorare a sinelui, ea devine reflexia concretului deformat, lăsând la o parte realitatea vizuală și aducând arta modernă într-o stare care se cere depășită. StudentFest și-a ancorat întotdeauna credința în artă și în puterea ei de a schimba felul în care relaționăm cu ea”, declară organizatorii.

Tinerii din toată țara se pot înscrie ca participanți la atelierele pregătite în cadrul festivalului, în perioada 14-27 aprilie, la următoarele secțiuni: Arhitectură, Arte Conceptuale, Arte Plastice și Vizuale, Arte Urbane, Arte Video, Dans, Design Vestimentar, Fotografie, Literatură, Muzică și Teatru.

În cadrul acestor ateliere facilitate de specialiști în domeniu, participanții vor iniția concepte, pe care le vor finisa, urmând ca acestea să fie prezentate publicului larg, în ultimele zile ale festivalului, sub formă de expoziție sau performance.

„StudentFest a ajuns să fie o senzație de libertate pentru mine și, implicit, pentru comunitatea tinerilor. Aici este locul unde exprimarea atinge noi cote și unde tinerii se simt în largul lor. Am dorit mereu ca StudentFest să fie o rampă de lansare pentru tinerii artiști, iar încet, încet, reușim să atingem acest țel.

Ediția aceasta pune un mare accent pe reinventarea și reinterpretarea artei, ne pune în situația în care ne întrebăm «Ce este arta, până la urmă?» și poate uneori «De ce este percepută altfel de fiecare individ?». Abstractul ne duce undeva în afara zonei de confort, în afara tradiționalului și a obișnuitului”, a afirmat Alexandru D. Banda, coordonator StudentFest 2018.

Festivalul și-a propus, chiar de la prima ediție, să fixeze un canal de comunicare între public și artiști, mai spun organizatorii.

”Echipa de anul acesta a fost foarte strânsă. Au fost gândite ateliere de lucru care să îi provoace pe tinerii din România să regândească conceptul de artă și pe ei înșiși. Avem 11 secțiuni, 39 de ateliere, vă invităm să vă înscrieți pe www.studentfest.ro, vă așteptăm să veniți cu noi și să trăiți experiența abstract!”, a mai spus Alexandru D. Banda.

Pentru mai multe detalii, puteți să accesați site-ul sau pagina de Facebook.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor