Strigatul lui Tarzan va aduce turisti in Timisoara? Doar cu aprobarea urmasilor sai

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
6Comentarii
Strigatul lui Tarzan va aduce turisti in Timisoara? Doar cu aprobarea urmasilor sai
© Strigatul lui Tarzan va aduce turisti in Timisoara? Doar cu aprobarea detinatorului marcii inregistrate
Strigătul lui Tarzan se aude din ce în ce mai slab la Timișoara. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș vrea să îl readucă pe Johnny Weissmuller din nou în actualitate prin…. marcarea locului casei sale din Freidorf, care acum nu mai există. De asemenea se discută și despre căni și magneți de frigider pentru care nu au aprobare din partea deținătorului mărcii înregistrate. Încă…

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș vrea să-l readucă pe Tarzan în actualitate, iar acesta ”să pună umărul” la promovarea turistică a acestei părți de țară.

Concret, APDT se aliază unui proiect lansat de Casa de Cultură a Studenților Timișoara – Tarzaniada. Proiectul ar urma să se desfășoare la începutul lunii iunie, cu diferite concursuri și probe care să aducă aminte de legendarul personaj. Se vor realiza și materiale de promovare turistică legate de viața și activitatea lui Johnny Weissmuller.

APDT Timiș dorește să facă din personajul Tarzan un produs turistic complet și complex, legat de Timișoara și Timiș, un produs care să fie promovat la târgurile de turism internaționale pentru a genera un mai mare flux de turiști în zona noastră.

APDT vrea să realizeze și să monteze în Freidorf, în apropierea fostei case în care s-a născut Johnny Weissmuller, un panou cu date și imagini care să indice trecerea lui pe acolo.

Toate acestea se vor întâmpla însă numai după ce vor exista și drepturi de autor pentru a realiza aceste produse. Deocamdată ele nu există, acestea fiind în posesia urmașilor actorului. Tocmai de aceea, reprezentanții APDT au luat legătura cu Constantin Dumitra, reprezentantul asociației Atletic Club Maraton, cel care a organizat în anul 2004 vizita lui Johnny Weissmuller Jr. în Timișoara.

„Trebuie ținut cont că numele este marcă înregistrată, să nu facem pași greșiți. Ar fi bine ca Diane, nora lui Tarzan, să fie invitată la Timișoara, să vorbim cu Diane să ne accepte marca”, spune Constantin Dumitra.

Acesta organizează deja un eveniment de biatlon sub marca Johnny Weissmuller, pentru care are aprobare.

„Pentru a porni corect și concret acest demers am luat legătura cu domnul Dumitra, dumnealui s-a preocupat de sosirea lui Johnny Weissmuller Junior, să vedem cum putem folosi aceste drepturi. Am putea organiza tot în iunie și o probă de biatlon pe Bega, în colaborare cu dumnealor. Ideea noastră este de a face din Tarzan un produs turistic. Nu o să se întâmple anul ăsta, o luăm de la zero și facem ceva. Servicii, lucruri concrete precum tot felul de magneți, căni. Suvenirurile noastre nu vor fi comercializate, vor fi date prin info centrele turistice”, spune Delia Barbu, directorul APDT Timiș.

S-a propus chiar și realizarea unui bust al lui Johnny Weissmuller, iar dezvelirea să o facă Diane, nora lui ”Tarzan”. Toate planurile sunt la stadiul de idei, ele urmează se concretizeze cu ajutorul unei mărci înregistrate!

Actorul Johnny Weissmuller s-a născut în 2 iunie 1904, în cartierul timişorean Freidorf. Familia sa a emigrat în SUA când viitoarea vedetă de film avea doar 7 luni. A fost de cinci ori campion olimpic la înot şi a deţinut 67 de titluri mondiale. Johnny Weissmuller a devenit celebru prin seria de filme Tarzan, ecranizări inspirate de romanele lui Edgar Rice Burroughs. Seria de filme a început la studiourile MGM, cu “Tarzan omul-maimuță”, în 1932.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor