Start la inscrieri in clasa zero: parintii grabiti din Timisoara au venit de la primele ore ale diminetii

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Start la inscrieri in clasa zero: parintii grabiti din Timisoara au venit de la primele ore ale diminetii
© TION: Start la inscrieri in clasa zero: parintii grabiti din Timisoara au venit de la primele ore ale diminetii
Au început înscrierile în clasa pregătitoare. Părinții din Timișoara au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a depune dosarele copiilor care la începutul anului școlar 2016-2017 vor păși pentru prima dată într-o unitate școlară. La Colegiul Național Bănățean din Timișoara părinții, aproximativ 10 la număr, au venit la înscriere cu o jumătate de oră înainte de începerea programului.

Copiii pot fi înscriși până în data de 18 martie, iar ordinea sosirii părinților la înscriere nu depinde de ordinea în care micuții vor fi primiți în clase. La Colegiul Național Bănățean din Timișoara sunt disponibile în acest an patru clase de limba română și una de limba maternă germană. Fiecare clasă este compusă din 25 de copii, iar prioritate au cei care sunt din circumscripție, adică locuiesc în zonă, pe străzile arondate școlii. La clasa de germană nu există circumscripții, iar dacă vor fi mai mult de 25 de copii înscriși se organizează testarea de limbă.

Există și „moda” ca părinții să-și facă viză de flotant în zona arondată școlii, pentru a fi siguri că micuțul prinde un loc acolo unde își doresc ei. Consecința acestei practici este faptul că școlile se trezesc cu mai multe clase decât și-au propus la începutul înscrierii.

„Anul trecut am solicitat inspectoratului școlar patru clase cu predare în limba română și o clasă de limba maternă germană, iar la sfârșitul înscrierii ne-am ales cu opt clase, șase la limba română și două în germană. Anul acesta am solicitat patru clase de limba română și una de limba maternă germană, pornind de la capacitatea școlii”, spune directorul Colegiului Național Bănățean, Sorin Ionescu.

În acest moment, toți elevii Colegiului au cursuri de dimineață. La Colegiul Național Bănățean sunt 91 de săli pregătite să preia toți elevii, iar dacă numărul copiilor înscriși va crește și se va suplimenta numărul de clase (cum se întâmplă, de altfel, an de an, la școlile căutate), cei de la Colegiu sunt pregătiți să se descurce cu șase clase de pregătitoare. Se fac cursuri și la fosta școală nr 9, de pe Bulevardul Liviu Rebreanu, acolo sunt șase clase. Copiii vor face cursuri acolo până când se amenajează un corp de clădire pentru opt clase noi, la fosta spălătorie a Colegiului Tehnic de Vest, aflat în același cvartal cu Colegiul Național Bănățean.

„Astăzi au venit primii părinți mai grăbiți. Ideea este că până în 18 martie noi preluăm toate dosarele, le procesăm, nu există o ordine fixă, din 29 februarie până în 18 martie preluăm toate dosarele. Acum nu se face nicio repartizare, totul se va face în luna septembrie, la învățători”, spune Sorin Ionescu. Programul de înscriere la Colegiul Național Bănățean, ca de altfel la orice școală, este de luni până vineri de la 8 la 18 și sâmbătă, de la 8 la 13.

În județul Timiș sunt propuse 259 de clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 5.570 de copii. Cele mai căutate unități de învățământ din Timișoara pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sunt: Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Şcoala Nr. 16, Şcoala Nr. 7 şi Şcoala Nr. 30.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor