Spitalul Judetean Timisoara primeste elicopter

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Spitalul Judetean Timisoara primeste elicopter
Până la finalul acestui an, Spitalul Judeţean Timişoara va primi un elicopter de la Ministerul Sănătăţii pentru acordarea asistenţei de urgenţă.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara a fost desemnat operator medical al unui elicopter pus la dispoziţie de către Ministerul Administraţiei şi Internelor. Spitalul timişorean este, astfel, a patra unitate medicală din ţară, după Bucureşti, Tg. Mureş şi Iaşi, care utilizează sistemul de acordare a asistenţei de urgenţă cu elicopter pentru transferul interclinic al pacienţilor aflaţi în stare critică.

Elicopterul va asigura asistenţa medicală de urgenţă în zona de vest a României, respectiv judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, o parte din judeţele Bihor şi Sălaj, zone în care, din cauza configuraţiei geografice, transportul rutier şi accesul în mediul rural pentru salvarea vieţii şi pentru intervenţiile de urgenţă este foarte dificil.

Joi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat ordonanţa de urgenţă privind desemnarea Spitalului Judeţean Timişoara ca operator medical al unui elicopter aflat în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi aprobarea modului de operare, funcţionare şi finanţare a asistenţei de urgenţă acordate cu acest elicopter. “De asemenea, am urmărit să degrevăm elicopterul aflat la Tîrgu Mureş de parcurgerea unor distanţe mari şi să micşorăm timpul de intervenţie pentru transferul interclinic al pacienţilor aflaţi în stare critică. Dispunerea raţională a punctelor de operare în teritoriu duce la eliminarea dificultăţilor întâmpinate la traversarea lanţurilor muntoase şi vine în sprijinul comunităţilor din aceste zone. Prin înfiinţarea acestor noi puncte de operare, se va realiza practic operaţionalizarea la întregul teritoriu naţional”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

Personalul medical care va asigura desfăşurarea în bune condiţii a acestei activităţi va proveni din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii, în colaborare cu unităţile de primiri urgenţe (UPU-SMURD) din cadrul Spitalelor Clinice Judeţene de Urgenţă Arad şi Oradea. Operarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei de urgenţă acordate cu elicopterul sunt acoperite din fonduri de la bugetul de stat.

În acest an, Ministerul Sănătăţii a încheiat procedurile pentru achiziţionarea unui număr de şase elicoptere dotate pentru transportul pacienţilor. Primul dintre acestea va fi livrat până la sfârşitul anului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor