Spitalul Judetean Timisoara cere clasificarea maxima

De Delia S. Barbu
Spitalul Judetean Timisoara
Spitalul Judetean Timisoara
Dr. Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, a declarat că va cere clasificarea ca spital de categoria I, cu nivel de competenţă foarte înalt, pentru instituţia pe care o coordonează.

În următoarele două săptămâni, toate unităţile sanitare cu paturi au obligaţia de a solicita în scris, direcţiei de sănătate publică din aria administrativ teritorială unde îşi desfăşoară activitatea, clasificarea, conform noii legislaţii în vigoare. Cererea unităţilor este însoţită de o fişă de autoevaluare de a cărei corectitudine şi realitate a datelor înscrise răspunde managerul unităţii solicitante.

Direcţiile de sănătate publică au la dispoziţie cinci zile pentru a analiza cererile şi a încadra spitalele într-una dintre cele cinci categorii existente, în funcţie de nivelul de competenţă, după care vor trimite Ministerului Sănătăţii, pentru aprobare, noua clasificare.

„Singurul lucru pe care îl mai avem de rezolvat este cel referitor la înfiinţarea şi funcţionarea secţiei de chirurgie cardiacă şi vom cere clasificarea cea mai înaltă pentru Spitalul Judeţean Timişoara”, a declarat dr. Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judetean din oraşul de pe Bega.

Clasificarea spitalelor va avea un rol esenţial în finanţare, pe nivele de competenţă şi performanţă, şi pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală.

Unităţile sanitare cu paturi se vor clasifica în cinci categorii: spitale de categoria V – nivel de competenţă limitat, spitale de categoria IV – nivel de competenţă bazal, spitale de categoria III – nivel de competenţă mediu, spitale de categoria II – nivel de competenţă înalt şi spitale de categoria I – nivel de competenţă foarte înalt, unitate care asigură asistenţa medicală la nivel regional.

Reamintim că Spitalul Judetean din Timişoara mai avea nevoie de patru specialităţi, pe lângă cele 14 avute, pentru a îndeplini condiţiile de clasificare în categoria I. În ultimele săptămâni, în spital au fost înfiinţate secţii de chirurgie toracică, chirurgie pediatrică şi oncologie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor