Spitalul Judetean cere peste 2 milioane de euro de la CJ Timis pentru aparatura destinata tratarii cancerului. Banii vor fi returnati

De Adrian Panduru
Spitalul Judetean cere peste 2 milioane de euro de la CJ Timis pentru aparatura destinata tratarii cancerului. Banii vor fi returnati
© Tion: Spitalul Judetean cere peste 2 milioane de euro de la CJ Timis pentru aparatura destinata tratarii cancerului
Spitalul Județean Timișoara participă la un proiect cu fonduri europene, împreună cu Serbia, al cărui scop este îmbunătățirea diagnosticului şi tratamentului tumorilor maligne și achiziționarea de aparate destinate tratamentului cancerului pentru ONCOGEN (Centrul de terapii genice şi celulare în tratamentul cancerului din Timișoara). Pentru aceasta, reprezentanții spitalului cer bani Consiliului Județean Timiș (sub umbrela căruia se află) – peste 2 milioane de euro, pe care îi vor returna când vin fondurile europene.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara solicită Consiliului Judeţean Timiş acordarea unui sprijin financiar de 2.354.000 euro, în vederea derulării proiectului cu fonduri europene „România – Serbia iniţiativă comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: în vederea îmbunătăţirii diagnosticului şi tratamentului tumorilor maligne”.

Sprijinul financiar de 2.354.000 euro este solicitat pentru achiziţionarea de echipamente – aparatură medicală de înaltă performanţă necesară îmbunătăţirii diagnosticului şi tratamentului tumorilor maligne. Beneficiarul proiectului european este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara, respectiv secţia „Centru de terapii genice şi celulare în tratamentul cancerului – ONCOGEN”.

„Obiectivul general al proiectului este acela de a întări colaborarea în domeniul oncologiei între instituţiile medicale din cele două părţi ale graniţei, pentru a asigura accesul la servicii de sănătate moderne şi eficiente pentru toţi pacienţii oncologici, cu scopul de a îmbunătăţi speranţa şi durata de viaţă, precum şi supravieţuirea şi calitatea vieţii acestora. Proiectul se bazează pe conceptul de medicină personalizată, aflată la începuturi în România şi Serbia, reprezentând cea mai nouă metodă de diagnostic şi tratament în cancer în regiunile dezvoltate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care se va afla pe masa consilierilor județeni la ședința de săptămâna viitoare.

La finalizarea proiectului, sumele acordate de consiliul judeţean vor fi returnate integral de Spitalul Judeţean.

„La finalizarea proiectului, sumele recuperate de Spital, prin rambursare de Fonduri Europene, vor fi transferate în contul Consiliului Judeţean Timiş, până la incidenţa sumei acordate de CJT. Eventualele corecţii financiare vor fi suportate integral de Spitalul Judeţean din veniturile proprii”, scrie în raportul proiectului de hotărâre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !