Spectacol cu foc, arme, uniforme si scrima cu baioneta in salve de tun la Bastionul din Timisoara

De Adrian Panduru
Spectacol cu foc, arme, uniforme si scrima cu baioneta in salve de tun la Bastionul din Timisoara
© Foto: arhivă
Spectacol cu foc, scrimă cu baioneta, arme, uniforme, muzică istorică și bătălii rupte de pe câmpurile de luptă vor fi sâmbătă și duminică la Bastionul din Timișoara. Începe „Primul Război Mondial – o reconstituire istorică în An Centenar”, festival istoric pus în scenă la Timișoara. Vă prezentăm programul evenimentului.

La evenimentul organizat de Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, care va avea loc în 23-24 iunie, la Bastionul Maria Theresia din Timișoara, veți putea vedea spectacole puse în scenă de profesioniști, prezentări de uniforme, arme și echipament ale armatelor participante în Primul Război Mondial și multe altele. Vor fi și lecții interactive de duel ofițeresc și scrimă cu baioneta, iar fiecare zi de festival se va încheia cu spectacole artistice de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, însoțite de salve de tun.

Spectacolele sunt o colaborare între interpreți specializați în muzica istorică, dansatori și jongleri, dar și actori. Anima Ignis va fi un spectacol de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, în două părți, prezentat în cele două seri de festival de Peregrinii, Deep6 Project și Teatrul Portabil.

Invitați vor fi și reprezentanți ai organizațiilor de reconstituire istorică: Asociațiile Tomis, Tradiții Ostășești și IR33 Cetatea Aradului. La eveniment va participa și Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

Programul evenimentului:

Sâmbătă, 23 iunie 2018

11-12 Parada militară a participanților (plecare din Bastionul Theresia cu oprire în Piața Unirii pentru momente de reconstituire istorică)

15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial

21-22 ANIMA IGNIS, spectacol de lumină și foc cu Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil ( prima parte).

Duminică, 24 iunie 2018

11-13 ARMELE MARELUI RĂZBOI – prezentare interactivă de arme din anii Primului Război Mondial în contrast cu armamentul actual, în prezența membrilor grupurilor de reconstituire istorică și a unui pluton de militari al armatei române actuale; lecții de duel scenic și lupte scenice cu Teatrul Portabil

15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial

21-22 ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION (partea aII-a)

22:00 Închiderea evenimentului în salve de tun – momentul de rămas-bun al artiștilor și al asociațiilor de reconstituire istorică.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor