Specialistii timisoreni beneficiaza de pregatire pentru a putea lucra cu laserul de la Magurele

De M. Hoster
Reactualizat la:
Specialistii timisoreni beneficiaza de pregatire pentru a putea lucra cu laserul de la Magurele
© TION: Specialistii timisoreni beneficiaza de pregătire pentru a putea lucra cu laserul de la Magurele
Prin intermediul unui proiect finanţat din bani europeni, un număr de 20 de studenţi şi cinci cadre universitare de la Universitatea Politehnica Timișoara vor beneficia de pregătire pentru a se familiariza şi a putea lucra cu celebrul laser de la Măgurele.


„Inginerie de Mentenanță pentru ELI- NP”, este denumirea iniţiativei, aceasta fiind realizată sub coordonarea Universității Politehnica din București și în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Universitatea din Craiova, și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași.

Proiectul „Inginerie de Mentenanţă pentru ELI – NP” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Grupul țintă, format din 20 de studenți (nivel licență) și 5 cadre didactice din UPT, va beneficia de un program gratuit în vederea acumulării de competențe și perfecționări pentru a se familiariza cu platforma de cercetare Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physiscs (ELI- NP), în vederea asigurării desfășurării continuarea procesului de mentenanță, upgradare și dezvoltare a instalației.

Obiectivul proiectului este de a forma specialiști familiarizați cu particularitățile instalației, dezvoltând membrilor din grupul țintă competențele necesare pentru a-și desfășura activitatea în cadrul entităților de tip start-up și spin-off care vor apare în jurul acestei infrastructuri. Proiectul urmărește și îmbunătățirea și dezvoltarea unei curricule pentru programe de master, prin crearea de module opționale inovatoare și flexibile, bine adaptate nevoilor pieței muncii și ale societății, conform normelor în vigoare, în domeniul ingineriei laserilor și al asigurării protecției mediului și mentenanței.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor